Home / Alle Tegneserier / Tegneserier / Sankt Kain 1 – Stenkorset

Sankt Kain 1 – Stenkorset

Efter et omflakkende liv på søen, har den tidligere smugler Benedikt Fischer slået sig ned i Abelsfred på den isolerede ø Sankt Kain i det nordlige Atlanterhav. Benedikt holder lav profil og vil ikke kommentere rygterne om, at han i sin tid var bådsmand på den legendariske og nu afdøde smugler Edmund En-Øjes båd. Indtil Sankt Kains lokale matador Vilfort Kragerup kontakter ham og giver ham et tilbud, han ikke kan afslå…

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=101226121004-a5c4633e09e845bf8563ab6f125fb031 docname=stenkorset username=Serieland loadinginfotext=Sankt%20Kain%201%3A%20Stenkorset showhtmllink=true tag=tegneserie width=600 height=215 unit=px]

[dropcap] H[/dropcap]enrik Rehr har i årevis været interesseret i at fortælle en sømandshistorie og fortæller om inspirationen til Sankt Kain:

“Min bedstefar og senere min far var skibsprovianteringsforhandlere på Odense Havn. Som trafikken i havnen blev mere og mere sporadisk, solgte min far firmaet til konkurrenten. Men minderne fra den brostensbelagte havn og besøgende på skibene har altid stået knivskarpt i min hukommelse. Især husker jeg et par af stenfiskerkaptajnerne som en pudsig blanding af noget eksotisk og samtidigt utroligt jordnært. Havnefogeden, der i sin fritid malede langtfra uefne motiver fra havnen, var også et menneske, der gjorde stort indtryk på mig som lille purk.

Min mor arbejdede i mange år i restaurationsbranchen i Odense, bl.a. som forpagter af frokostrestauranten Christian Firtal. Jeg har altid fundet stamværtshusmiljøets ægte kammeratlige jovialitet blandet med understrømmen af ensomhed og snigende alkoholisme fascinerende.”


Sankt Kain 1: “Stenkorset”
Skrevet og teget af Henrik Rehr
96 sider, sort/hvid, hård indbinding, 129,50 kr.
Udsendt november 2004 på Forlaget Fahrenheit

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *