Home / Anmeldelser / 3 stjerner

3 stjerner

Nå. Titlen er Vejen til Valhal og vi er kommet til tredje bind i serien, og hvor vi sidste gang var i det engelske, er rejsen nået til den grønne ø, Irland.

Vores venner er på jagt efter et velegnet sted at bosætte sig. Den ø som de og de andre vikinger bor på, er nemlig truet af vulkanudbrud. På rejsen møder de en katolsk præst, som er ude for at forkynde det gode budskab. Han er en spøjs karakter, og uvidende om mange ting. Der spilles lidt ping-pong mellem trosretninger, og de ankommer så til Irland. Her er der ikke helt så rart at være, og deres liv kommer i fare. En Marty Feldmanlignende tynd gut og en lille svær gør livet surt for præsten og vores venner. De ønsker ikke, på vegne af Lauget, at irerne bliver kristne.

Så langt så godt.

Jeg brød mig ikke så meget om 1’eren. En del bedre om 2’eren og endnu bedre om denne 3’er. Igen er der småforkølede spøjse jokes og optrin, men de virker ikke nær så søgte eller kluntede. Det er som om, at der søges at lave vittigheder a la dem fra Goscinny, men det er noget af en opgave. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, og for aldersgruppen er forsøgene slet ikke dårlige.

Det tog mig et par sider at blive tilfreds. Men så læste siderne sig selv, og jeg kom i land. Dette skrives ikke i en negativ forstand, slet ikke, men for at berette, at her er der en tegneserie for skolernes mellemtrin, men den kan sagtens læses af os gamle også. Som højtlæsningsbog for mine to mindste er den fortrinlig.

Der er en sideløbende handling, og den er fjollet. Her er vi på den truede ø, og folkene der kan følge med i det irske, via en grøn Tube, et slags tv af magi. Det lyder pløkåndssvagt, og den kamel skal selvfølgelig sluges. Og det bliver den. Alt kan ske i tegneserier. Det må vi endelig ikke glemme. Og på forunderlig vis hænger skidtet sammen.

Tegningerne er lidt Valhalla-agtige, igen en fornem reference, men jeg mener det. Nemlig ganske fine og man mærker, at gøres ud af detaljerne også. Spor i sneen, skumsprøjt, stjernerne på himlen og sirligt anlagte sten i bygninger. Karaktererne er fine, og især Feldman er spot on.

Hardback, 48 sider i farver og bestemt en god ‘læser’ for ens unger. Vikinger er populære all time, og reformationer er altid spændende læsning. Bliver den grønne ø kristen? En spændende afslutning som blev lidt søgt, men…

Samlet tre gode stjerner bliver det til.

Titel: Vejen til Valhal – Sejre i Eire
Tekst: Nicolas Pothier
Illustrationer: Marc Lechuga
Farvelagt af Angélique Césano

Oversættelse: Sebastian Weirsøe Flamant
Forlag: Zoom
Format: Hardback, 48 sider i farver
Pris: 168,-
Isbn: 978-87-7021-067-6

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *