Home / Anmeldelser / 4 stjerner

4 stjerner

Tim & Thomas – Jeanne D’Arc-Banden


Det går godt for Zoom med deres store satsning, euroklassikeren Tim & Thomas. Jeg tror, de når i mål, således at alle 45 album foreligger på dansk. Lad os håbe det. For guderne skal vide vi har haft mange uafsluttede serier på dansk. Komik Lex er fyldt med dem. Men her i de senere år, med euroklassikernes flotte comeback, er der håb om at få afsluttet nogle af de helt store, deriblandt altså Tim & Thomas. 


Med bind 37 i den belgiske nummerering, har Desberg taget over som forfatter fra Tillieux, der jo var omkommet i en tragisk bil ulykke. Ja, Desberg har allerede været i gang med T&T længe, og man kan godt fornemme, at han tør lidt mere end forgængerne. 


Humoren er grovere, mere sort, til tider grænseoverskridende, og Tim drikker sig fuld og misbruger et politiskilt, som han har tiltusket sig med sin uimodståelige charme. Desberg politiserer, og retter skarpt mod den højre-orienterede Jean-Marie Le Pen… er det nu osse klogt? Gør det ikke historien mere tidsbunden? 


Det er første bind i en two-parter, og Zoom har valgt at udgive de to albums på samme tid, samme dag. Sådan gør man, når man er et vinderforlag!

Under gennemlæsningen glæder jeg mig især over den flotte farvelægning af Leonardo. Og en tekstning uden en eneste slåfejl. Det er vist første gang, jeg har læst et fejlfrit Zoom album. 


Hvad med Will? Han ka’ bare det pis, ren Marcinelle. Man kan tydeligt se, at han har tegnet i årevis, det er bare så gennemført, og dog alligevel en anelse løsere og mere luftigt end, tjaeh, i 1960’erne. 
Will forstår at fortælle sekventielt, så det er en fryd. Vi glider sømløst fra billede til billede, og bliver så imponeret, at vi næsten – men også kun næsten – ikke bemærker, hvordan Desberg trækker os rundt i manegen, med alt for mange red herrings. Trådene samles på de sidste par sider, men hvem fanden har hørt om at bruge et helt album til eksposition?

Sorry, Desberg, det udløser kun fire bobler, desværre.


Fire bobler ud af seks mulige


Tim & Thomas – “Jeanne D’Arc-Banden”

48 sider, farver, softcover

forlag: Zoom

tegner: Will

forfatter: Desberg

farvelægger: Leonardo

oversætter: Michael G Nielsen

ISBN: 978-87-7021-011-9 

Anmeldt af GoogaMooga

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *