Home / Anmeldelser / Anders And Ekstra: Den 13. etage

Anders And Ekstra: Den 13. etage

Anders And Ekstra udgives af Egmont Serieforlaget.

Martin Blemstad er redaktør.

Handlingen
En aftenstund går Mickey og Pluto en tur. De passerer antikvitetshandleren Toppersbys butik, og der er lys derinde. Lys fra en lommelygte…

Mickey bliver mistænksom og vil undersøge sagen. Ganske rigtigt – en brutal indbrudstyv er den ubudne gæst, men selvom Mickey er Mickey, så lykkedes det indbrudstyven at slippe bort. Mickey opgiver at forfølge tyven, og undrer sig over at ejeren, Toppersby, ikke har hørt tumulten.

Dagen efter modtager Mickey et mystisk brev indeholdende en elektrisk pære og en lille lap papir med teksten:

PAS GODT PÅ DEN

Toppersby

Mere skal ikke afsløres her.

Kritik
Lige siden jeg i begyndelsen af 70’erne så gyserne fra Hammer House på Danmarks Radio, har jeg været bidt af denne særlige genre. Og jeg slugte Gru og Skræk magasinet i ‘gamle dage’ og har sidenhen nydt både film og romaner.

Sjovt nok har mine tøser arvet denne last (eller lidenskab) og der er efterhånden røget et del gysende beretninger fra farmand videre til tøsebørnene, og jeg havde en ret god fornemmelse med dette Ekstra-hæfte. Og ganske rigtigt. Hæftet indeholder et herligt mix af gys og grin samt et nærmest uvirkeligt mareridt med brand og en overraskende fæl slutning.

Historien er flot bygget op. Der er både en prolog og en epilog, og imellem disse optræder Mickey og historiens plot. Der er få personer at forholde sig til, hvilket er godt, da vi dermed undgår svinkeærinder og kan koncentrere os om den fascinerende historie. Som, og det er på sin plads at nævne, er både en krimi og en spøgelseshistorie.

Tegningerne er tilpas grove, dog uden at være karrikerede og indeholder samtidig elementer fra gysergenren. Når der så tilligemed er anvendt brune, grå og mørkelilla farver, så forstærkes indtrykket af et fint lille helstøbt værk. Selvfølgelig er det for børn, hvad de mange humoristiske bidrag også vidner om og den er en god lille cocktail af både spas og gru.

Til sidst i hæftet er der en enkelt side der refererer til virkelighedens verden og virkelighedens spøgelser…

Konklusion
Har man unger i 7 – 12 års alderen er dette er godt lille hæfte. En fin historie med gys er godt ovenpå julens sødme…

Manuskript: Francesco Artibani
Tegninger: Silvio Camboni
Oversætter: Anne-Marie Sigbrand
Forlag: Egmont Serieforlaget

Udgivet: Januar 2009
Sprog: Dansk
Medie: Tegneserie
Sidetal: 50 sider
ISBN-nr: Ikke oplyst
Pris: 27,00 DKK

Aldersgruppe: 7-12 år

Anmelderens vurdering af udgivelsen (skala 0-6 point):
Manuskript: 4 point
Tegninger: 3 point
Oversættelse: 3 point
Præsentation: 3 point
Kvalitet til prisen: 3 point

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *