Home / Anmeldelser / Batman – Den Lange Halloween

Batman – Den Lange Halloween

Født uden superkræfter eller fantastisk udenjordisk oprindelse, er Batman en af de mest imponerende og tragiske karaktere fra DC Comics store tegneseriearkiv af spandexklædte superhelte. I nyklassikeren Den Lange Halloween står Batman endelig overfor seriemorderen Holiday på dansk.[spacer size=”20″]

Takke være forlaget G Floyd Studio kan vi nu endelig nyde Den Lange Halloween på dansk, her 17 år efter den første gang udkom på engelsk. Der er løbet meget vand under flagermusmandens bro siden han blev skabt tilbage i 1939, men det er overraskende få historier der opnår den særlige status som kanon – det gjorde Den Lange Halloween.

Den 13-issue lange historie, der selvfølgelig her er samlet i én bog, følger begivenhederne efter Year One (1987) med Batmans debut som selvtægtsmand/kriminalitetsbekæmper i Gotham som knudepunkt .

Den mystiske seriemorder Holiday gør sin entré og myrder en ny person hver måned på en helligdag, og Batman skal jonglere mellem at finde morderen og holde to voldelig gangsterfamilier fra at føre krig imod hinanden i Gotham.

Ikke nok med det, men det er også her vi møder den unge idealistisk Harvey Dent, og følger hans deroute ned i det sorte hul, der til sidst gør ham til endnu en af Gothams tragiske sjæle – Two-Face. Der er selvfølgelig også et overflødighedshorn af filler-fjender, der optræder i denne historie, lige fra Jokeren og Poison Ivy til Gækkeren og Mad Hatter.

Historien er effektivt skrevet af Jeff Loeb og stemningsfuldt og mesterligt illustreret af Tim Sale, og det er så bestemt det visuelle der gør at denne historie træder ud af det til tider trivielle Batman-univers. Tim Sale har i mange år været betragtet som en af kunstnernes kunstner – én af dem, der med en unik streg og nyskabende fortælleteknik baner vej for hvad der er muligt i tegneseriemediet.

Panelerne er dunkle og skyggefyldte, og ubehaget ligger som en tung og klaustrofobiske dyne over både personer og miljø. Den Lange Halloween er… måske ikke et decideret mesterværk, men absolut et af de meste mindeværdige kapitler i denne caped crusaders saga, og fortjener også en plads på din tegneseriehylde.

karakter_5af6Den Lange Halloween
Skrevet af Jeff Loeb
Tegnet af Tim Sale
376 sider i farver i Hardcover
Udgivet af: G Floyd Studio

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *