Home / Anmeldelser / Bento – Den kloge orangutang

Bento – Den kloge orangutang

Bento – Den kloge orangutang

 

Så er der efterårsguf til de mindste. Hiv skærmene fra dem og få dem til at læse i forlaget Fabels nye Harald Kanin. Titlen er Bento – Den kloge orangutang og det skal du, da den rammer målgruppen lige i rumpetten.

Harald kanin er en sød nuser kanin med et stort dyrehjerte. Han arbejder i Zoo og har en god ven, Bento, som er et ordentligt brød af en orangutang. Bento hjælper til, og udover ham, så giver Haralds syv nevøer også en hånd med. Eller pote.

Bento er albummets akse. Den orange abekat er klog, elsker at køre med i bilen og er eminent dygtig til at spille vendespil. Sidstnævnte kommer ham selv til gode – hvordan vil jeg dog ikke røbe.

I ethvert paradis er der en slange, en skurk. Styret af de flestes Gud, penge. Skurken er dyrehavens leder, en brutal hidsig og streng herre ved navn Sivert. Han bryder sig stort set ikke om nogen eller noget, og han er ikke særlig rar overfor især Harald. Han ender også med at fyre ham, men det skulle han ikke have gjort, for mit i apatien og skuffelsen over fyringen, ranker Harald ryggen og træder voldsomt i karakter.

Vi er altså, som du nok kan fornemme, i børneland og det er fint nok. Tegningerne og teksten har hollandsk aftryk, og selve historien er en Anders And historie, som aldrig blev godkendt. Hvilket kan undre lidt, da jeg i forvejen ikke er voldsomt imponeret af nutidens andeplots. Lars Jakobsen har oversat, og sproget er fint og flydende.

Med skal også, at Bento faktisk findes i virkeligheden. Based on a true story, som det jo hedder.

Fra mit voksne øje er det naturligvis en omgang plidderpladder. Og det skal det også være.

Jeg er betydeligt ældre end målgruppen, men både min Osvald og min Ragna, 5½ og 3½, nød historien til fulde.

Bogen er på 34 sider, i stil minder tegningerne og opsætningen lidt som min barndoms jumbobøger, og prisen ligger lige under en hund.

Ellers ikke så meget at sige. En gedigen fortælling for de mindste. Overskuelig handling, genkendeligt miljø og klassisk beretning og skildring af de gode imod de onde.

Tre bananer bliver det til.

 

 

Titel: Bento – Den kloge orangutang

Tekst og illustrationer: Wilma van den Bosch

Oversættelse: Lars Jakobsen

Forlag: Fabel

Format: 34 sider i farver, softcover, B5-format.

Pris: 100,-

Isbn: 978-87-91419-60-7

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *