Home / Anmeldelser / Big Size Burger

Big Size Burger

rsz_forsideJeg bryder mig ikke om burgere. Spiser dem dog fra tid til anden, men ender næsten altid med at have fortrudt. Maven værker og toiletbesøgene dagene efter…

 

Well don’t ask.

 

Denne obskure start for at komme ind på duoen Andreas Hansn (nej, den er god nok. Tror jeg) og Emil Brahes værk, Big Size Burger.

 

Det er satme en underlig udgivelse. Og jeg har det med den, som jeg har med burgere. En kende anstrengt. Så er det sagt.

 

Den får ellers ikke for lidt i pressemeddelelsen. Lad mig nævne et par af de ret flotte ord:

 

‘Stolt over at kunne præsentere’

 

‘Svulstig tekst’

 

‘Dramatisk sort/hvid

 

‘En mageløs blanding…’

 

Hm. Da jeg for en del år siden læste, og vi skulle fremføre noget for de øvrige studerende, så hed det sig, at jo mere man slog på tromme og stillede an, des ringere var resultatet. Alt det pompøse var blot varm luft, en slags studentikos Kejserens nye klæder. Og det er sgu sådan jeg har det lige nu.

 

Der er sikkert en eller anden dybere mening med møget, som by the way har et cover der minder i alvorlig og forfærdelig grad om det amerikanske Stars and Stripes.

 

Et sci/fi/fast-food drama om en fastfoodgigants planer udløser en slags ragnarok. Sikkert, men jeg gider ærligt talt ikke dykke ned i det. Sorry. Jeg er blevet for gammel til avantgarde, til grimhed og ungdommelig revolte.

 

Hverken tegninger eller tekst gør indtryk. Og det passer ikke helt. Morgenens tidlige angreb ses først af griseøjne og dér rammer Emil Brahe faktisk noget. Noget noget. En slags kunst.

 

Kunst eller ej. Banebrydende, humoristisk, kreativt, finurligt, kradst.

 

Nej – jeg kan ikke finde positive adjektiver at sætte på. Big Size Burger er for mig en lidt kvalm oplevelse. Jo, jo. Jeg er skam klar over at undergrunden er der, rede og på vej, og at Brahe/Hansns nok skal finde fodfæste i deres ilhu og tegneseriedrømme.

 

Men der er nok lidt vej endnu.

 

1 lille bolle kan det blive til. Ikke mere. Slet ikke mere.

 

karakter_1af6

Titel: Big Size Burger

Tekst: Andreas Hansn

Illustrationer: Emil Brahe

 

Og så kan man ellers skrive til Gymnoten, som er det forlag BZB er udgivet på. Adressen findes på deres hjemmeside. Jeg skriver dette, da der ellers ikke er flere data at hitte i bogen.

 

Velbekomme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *