Home / Anmeldelser / Blåfrakkerne – For 1500 dollar mere

Blåfrakkerne – For 1500 dollar mere

Blåfrakkerne_1500_dollarDet er slet ikke så tosset at være tilbage i Blåfrakkeland. Zooms nyeste er tegnet af Salvérius og forfattet af Cauvin, og det er blevet til en ganske udmærket historie.

Det er samtidig første gang at historien ser dansk lys.

Hvad er det så for en sag?

Jo, det første der ligesom slår mig, er klart to ting. Dels er der væsentligt mere fut i fejemøget og et væld af peaks der ville få enhver berettermodel til at svulme af glæde, dels er der i betydeligt højere grad hyggeleget med ruderne, så i stedet for de vante 3 x 4 eller 2 x 4, så varieres der meget mere. Det giver et herligt flow og især nogle ret flotte stemningsfyldte ruder.

Jeg taler om tog der passerer broer, om eksplosioner og rullende træstammer og den slags. En gevaldig masse støj og larm og her skal det altså læses med de positive briller.

Bekostningen er så, at der er meget at fordøje, men i pytkassen med det. Det er et rigtigt ramasjangalbum og vores to venner, Blutch og Chester har som sædvanlig nok at se til. De er ‘frivillige’ bag fjendens linjer og får hjælp (eller hvad man skal kalde det) af et par mexicanere. Jeg skrev ‘frivillige’ og det er sandt nok. Men mere grådighed er årsagen end den vanlige, at vores duo tvinges eller selv opsøger kvalerne.

Opgaven er såre simpel. Lav så meget lort som muligt bag fjendens linjer og så lige detaljen til sidst. Bliv ikke fanget, da det er den visse død. Sådan er præmissen og den æder man råt.

Råt fordi vi så får 46 actionfyldte sider i farver. Ikke de store dikkedarer og en fortælling med fart på.

Der er ikke noget ekstra guffeliguf, kun en dobbeltside til sidst med de originale titler og den danske pendant som er tilføjet udgivelsesår.

Hvad kan det udløse på en søndag? En hurlumhejfortælling med fart på, tynd ja, men alligevel med en god portion charme, og her på bjerget kunne jeg og min primære fokusgruppe (Osvald) godt lide den. Tegningerne er bedre end jeg plejer at synes og det giver en samlet 4’er i bøssen.

 

karakter_4af6

 

Titel: For 1500 dollar mere

Skrevet af: Raoul Cauvin

Tegnet af: Louis Salvérius

Farvelagt af: Leonardo

Oversættelse: Michael Gabelgaard Nielsen

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 46 sider i farver

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-04-6

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *