Home / Anmeldelser / Green Manor – 1. Snigmordere og gentlemen

Green Manor – 1. Snigmordere og gentlemen

Green Manor er titlen sådan overordnet, og den underliggende titel er 1. Snigmordere og gentlemen. Det er forlaget Zoom som står bag, og vi taler om en ret fed udgivelse. Grum og sådan ret Londonsk med dekadence, klubber og ondskab. Alt sammen ud fra en rammefortælling og hvis du er til stilfærdig ondskab og menneskeforagt, så er GM noget for dig.

Doktor Thorne besøger Bethlems psykiatriske hospital i London, vi er en del år tilbage i tiden, 1899. Han er interesseret i en patient, en vildfaren galning, der beretter om grusomheder, som det bedre borgerskab skulle have begået. Patienten ser nu aldeles fredelig ud, som han sidder der, fikseret og i sin celle. Han fører doktoren 20 år tilbage i tiden.

Til Green Manor…

Åh ja. Et lækkert grusomt album. Svinske mord og sådan helt i Peter ’Columbo’ Falks ånd, så slipper folk afsted med både det ene og det andet.

Green Manor er en slags pænt Gru. Vi slipper for de visuelle uhyrligheder, men ondskaben er lige intakt. Jeg er behageligt overrasket og ønsker øjeblikkeligt medlemskab af den mondæne gentlemens klub. Jeg har en del personer, som jeg godt kunne…

Fire gode hjerter, nej onde hjerter bliver det til.

Tegningerne er fine, skumle og emmer af stemning og rigmandsblær. Vi får ikke helt forløst vores indre satan, og jeg savner endnu mere brutalitet. Men det kommer måske i de næste GM’er? Jeg håber.

Titel. Green Manor – 1. Snigmordere og gentlemen

Tekst: Denis Bodart

Illustrationer: Fabien Vehlmann

Oversættelse: Michael Gabelgaard Nielsen

Forlag: Zoom

Pris: 174,-

Isbn: 978-87-7021-136-9

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *