Home / Anmeldelser / Hængepartier…

Hængepartier…

rubine_07Det er noget værre lort, men der er en del anmeldelser der hænger lidt i bremsen. Flytning til Bornholm og en dum desværre vedvarende sygdom har spændt ben. Så for at det hele atter skal give mening, så kommer der her – højst utraditionelt – en række korte præsentationer af de udgivelser, som jeg har fået, læst men ikke rigtigt gjort så meget ved.

Here goes:

zits_08Zits – Indeklemt fra forlaget Zoom. 48 herlige sider i vanlig stil. Zits er humor for voksne og selvom ikke alt holder, så er der en grundtone af god genkendelig voksenhumor. 4 gode stjerner. Albummet udkom i juli.

Rubine – Farlig ferie. Ikke de store falbelader eller overraskelser. Jeg kan, som gammel gris, glæde mig over flotte lange ben, en barm med fyld i og en god røv. Min papdatter er ret vild med Rubine. Ja, faktisk det meste fra Zoom, og det sker ikke så sjældent, at jeg oplever at hun napper Rubine fra reolerne og tager ind til sig selv. Jeg er nok næppe målgruppen, men hun er, og det er godt. 3 gode stjerner. Albummet udkom også i juli.

natacha_de_samlede_eventyr_03Natacha – De samlede eventyr 3. Rejser på tværs af tiden. Endnu et flot samlebind fra Cobolt, og atter med ekstraskræp. Jeg er mægtig tilfreds med disse samlebind og kan anbefale at man læser ekstramaterialet fra alle tre udgivelser i sin helhed, og SÅ kaster sig over Natacha og Walther. Det er nemlig god underholdning. Uforpligtende om man vil. Fyldt med god ramasjang og action. Jeg holder mest af En ufo i søgeren. Det der mulige ukendte prikker altid godt. 5 gode stjerner.

 

yokos_samlede_eventyr_4Yoko Tsuno – Under Kinas himmel. Jeg har kun været i Østen én gang (i Japan), men arbejdet der og mødet med folkene satte sig. Og det er ret vildt – flere af de indtryk som jeg fik, de får nærmest nyt liv med dette Yoko Tsunoværk. Der er med garanti STOR forskel på Kina og Japan, men grundfølelsen er vakt. Og det er en følelse af nysgerrighed og fascination der fylder. Fascination især fordi der leges med tider. Som altid er tegningerne sublime, og (måske fordi jeg er ved at blive gammel) man skal holde tungen lige i munden. Man får ikke alt forærende. Og det er måske dét der adskiller sig fra fx Natacha og den slapstick der nogle gange dér tager over. Der er en anden alvorstone i albummene, og det stiller større krav til sine læsere. Jeg føler mig mere beriget. 6 gode stjerner.

Franka 23 – Geheim 1948. Hm. Det er vist første gang at min papdatter har været ude med riven. Hun er ellers godt vant, men af en eller anden årsag finder hun Geheim 1948 kedelig. Det sagde hun! Jeg ved det ikke. Men tænker at hun nok går lidt død i teksterne. Det er en meget teksttung udgivelse, men omvendt, så er det jo lige sådan noget jeg holder af. Grafisk er det et lækkert album, og man kan næsten fortabe sig i baggrunde og den slags, hvilket er en kvalitet i sig selv. Jeg synes ikke at albummet er kedeligt. Omvendt stiller teksten mig i en penibel situation. Jeg kan simpelthen ikke længere læse teksten. Mine øjne svigter mig. Så jeg går også lidt død. Præcis som min papdatter. 3 stjerner, men de falmer lidt…

Kviks brudefærd og Gammelpot > anmeldelser på vej. ASAP.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *