Home / Anmeldelser / Harmony 3 – Ago

Harmony 3 – Ago

Hm…

Jeg er skuffet og overrasket. Harmony III lever slet ikke op til de to foregående, og i takt med at volden, som nærmest var fraværende i begge forløbere, tager til, så mister historien jordforbindelsen og bliver faktisk ret enerverende dårlig.

Vores venner, Harmony, Eden og Payne, bliver mere fortrolige med deres ret så specielle kompetence, og selvom Harmony egentlig har reddet skindet, så betyder de lidt yngre også noget, og hun lader sig frivilligt tage til fange. Blot for at genforenes med duoen og så stikker de af…

Man kan aldrig løbe fra sin skygge, og snart er musen spottet af katten. Og et endeligt opgør venter. Næ, nix nej, for som det siges: Tværtimod, vi er først lige begyndt.

Tegningerne er ikke gode. Ikke alle, altså, for der er skam fine blivende illustrationer. Vores tre venner på vej fx, liggende på ryggen og skuende op på himmelen, træerne og skyerne. Et sjældent roligt øjeblik. Men som hovedregel er det sjasket og sjusket. De forskellige aktørers kroppe er enten latterlige små eller latterlige store. Og samtlige bad guys er dobbelt så brede over skuldrene, end de er på maveregionen eller ved hoften. Ja ja. Overdrivelse fremmer forståelsen, men der må også være mening med galskaben.

Det var der i I’eren, stille og roligt og med en stigende spændingskurve. Mystikken intakt og det forsatte i 2’eren. Men fejler altså grumme fælt nu.

Farvelægningen kan jeg derimod godt lide. Der veksles fint og især sekvenserne i skoven er lejlighedsvist smukke.

Selvsagt kan farverne alene ikke bære albummet. Udover at være noget rodet, så er plottet bizart ringe og alt det hæsblæsende og nervepirrende fiser ud som den brændende helikopter til sidst.

At have overnaturlige evner er godt at besidde, og trioen anvender disse flittigt, og det er dér, at vi for alvor mister jordforbindelsen. Det bliver for pladret, for søgt og for meget. På et tidspunkt under flugtforsøget gør vennerne sig usynlige! Og ja. Der stod jeg af.

Jeg steg på igen, men kunne lige så godt have ladet være. Så skuffelsen er stor og karakteren lav. To bittesmå harmoniske kram kan det blive til, og forventningerne til de kommende album er nu betydeligt lavere.

Det er forlaget ShadowZone som har udgivet albummet, og det er ellers et forlag, som har givet mange gode læseoplevelser. Ingen roser uden torne, og lad os håbe, at dette album, Ago, er undtagelsen der bekræfter reglen.

 

 

Titel: Harmony 3 – Ago

Forfatter og illustrator: Mathieu Reynes

Farvelagt af: Valerie Vernay og Mathieu Reynes

Oversat fra fransk af: Vigan

Forlag: Shadow Zone Media

Format: Hardback, 56 sider i farver.

Pris: 159,-

Isbn: 978-87-92048-20-2

 

1 comment

  • Er så meget uenig med dig, syntes den lever fuldt op til de to andre.
    Som bibliotekar anbefaler jeg den med glæde og har selv købt hele serien.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *