Home / Anmeldelser / Justice League bog 2 – Udbrud

Justice League bog 2 – Udbrud

Så skete det igen! Forlaget RW med god støtte fra forlaget Fahrenheit ”sneg” en superhelteudgivelse fra DC på markedet i starten af marts måned, lige inden Corona/Covid-19 slog til. Det drejer sig om Justice League, bog 2 med den alt for aktuelle titel ”Udbrud”!

Det er stadig en af de store superheltefortællere, Bryan Hitch, der står for historien og Neil Edwards har taget tegnerekvisitterne frem bistået af Jesús Merino, Matthew Clark, Tom Derenck, og rentegnerne er gode kræfter som Daniel Henriques –alt i alt gode superheltetegnere.

Denne gang får vi historien om et ”væsen” eller en ”virus”, der i begyndelsen styrer heltene, og, surprise, vender dem mod hinanden. Det vækker minder om ”The Brave and the Bold nr. 28” (hvor JLA støder ind i Starro for første gang. Jeg mindes også den første historie med Lovens Vogter i et af de tidlige Gigant, hvor Vogterne blev besat og i bogstaveligt forstand begyndte at slå rødder! Nå, ikke flere minder). Det kunne lyde som om der koges suppe på den samme høne, og det gør der jo til en vis grad, men historien løftes af andre elementer. Her er den mere modne Superman fra bog 1 (ham fra Superman: Lois and Clark af Dan Jurgens og Lee Weeks – ikke udkommet på dansk, men måske en gang, stærkt anbefalelsesværdig), hans forhold til Batman er ”SUPER” godt skildret, pun intended, og Batmans samtaler med butleren Alfred er skønne. Det er i den forbindelse (igen) svært for mig ikke at studse over, at Alfred tiltaler Batman/ Bruce Wayne ”hr.”. Jeg er ikke nok inde i de højere kredse i Danmark til at vide, hvordan en butler/kammertjener tiltaler sin ”herre”, men jeg ville foretrække ”sir” og ”master Bruce” eller ”Master Wayne” Det er en lille ting, men det slår undertegnede hver gang. Ellers er der fint styr på oversættelsen. Historien glider fint af sted. Udover Superman og Batman, Wonder Woman, er der Aquaman, Cyborg – Lynet, de to ”nye” Green Lanterns, en af hvert køn. Batman er stadig ikke helt tryg ved Superman, og det er som nævnt et godt element. De to Green Lanterns, en kvinde, Jessica Cruz, og en mand, Simon Baz, er igen med, og det er interessante bekendtskaber. Jessica Cruz har en date med Barry Allen/Lynet og Simon Baz har en central rolle i plottet.

Der skal ikke afsløre for meget om handlingen men Hitch tilføjer noget så sjældent som ”hverdagsliv” til historien, en enlig far med to børn pusler i sin kælder og Justice League kommer på besøg! Hvad har faderen lavet i kælderen? Hvor er moderen, Hvad har datteren på sin iPad, og hvad spiller den lille dreng på den? Masser af spørgsmål og svarene er at finde på disse farvestrålende sider. Close-up tegningerne er flotte, der er forvredne ansigter, som det sig hør og bør, åbne munde, hvide tænder, der er flotte kampscener, men gås der ud i store tegninger med mange personer, så er der lidt for meget skitsepræg over de små mennesker, selvom farvelægningen slører det lidt. Der er skurke! Masser af skurke. Hvorfor de dukker op skal heller ikke afsløre, men Amazo, Psimon og Count Vertigo er gode gensyn, og der er også hentet folk ind frs rækkerne blandt de ikke så ofte benyttede superskurke. Giganta, , Mammut, Coldsnap, Shimmer og Heatstroke er her blandt andre. Det gør også bogen læsværdig, at det ikke blot er ”Tordenskjolds soldater”. Det, der foregår mellem Superman og de øvrige, især Batman er ellers rigeligt historien værd, og de ferme tegninger er også med til at gøre det til en god superhelteudgivelse.

Der er kampscener, flotte tegninger, farvestrålende og lækre, og ekstramaterialet består af, at hvert afsnit/”hæfte” indledes med en forside i faver og på dennes bagside er samme tegning i S/H (af Tony Daniel og Tomey Morey). Så er der variantforsider af Yannick Paquette og Nathan Fairbairn samt 9 sider med lay-outs og til overflod tre sider med nogle forstørrede paneler i grå/grumsede Limpopo flod – farver i mangel af et bedre udtryk – dette skyldes helt sikkert min farveblindhed, så læg ikke for meget i det!!

Der er fart over feltet, historien falder i to ”bølger”, så man lige kan få piústen undervejs, det kørere deruda’, som der synges i den gamle Gasolin’ sang, og tegningerne understreger den action mættede handling – her er en god variations af små, store skævtvinklede paneler og splash pages . – godt solidt håndværk. Også indbinding og papirkvalitet er i orden, his man kan lide blankt papir. Dette bind indeholder JUSTICE LEAGUE #6 – 11.

Der bliver uddelt 4 ud af 6 stjerner til Justice League bog 2, Udbrud, måske den sidste superhelteudgivelse i Danmark i et stykke tid? Hvem ved? Svaret blæser i fartstriberne!

Anmeldt af Henning Braunstein

Titel: Justice League bog 2. Udbrud
Forfatter: Bryan Hitch
Illustrationer: Neil Edwards, Jesus Merino, Matthew Clark og TomDerenick
Rentegnere: Daniel Henriques, Andy Owens, Sean Parsons samt Trevor ScottMorey
Oversættelse: Astrid Skov-Jakobsen
Forlag: Forlaget RW i samarbejde med Forlaget Fahrenheit
Format: Hardcover, 160 sider i farver
Pris: 149,-

Isbn: ISBN: 9788833041193

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *