Home / Anmeldelser / Lille Kvast – En lodden gave

Lille Kvast – En lodden gave

Lille_Kvast_06Hun hapsede den hurtigt og forsvandt i hendes egen verden og var væk. Hun læste og det som havde forført hende var Lille Kvast. En bittelille sort fingerbøl af en hovedperson, som nu i en del album efterhånden har fået set og oplevet ikke så lidt. Det er selvfølgelig let og børnepladder, men det virker og det virker godt. Min tøs på 2½ var voldsomt begejstret og har gentagne gange hevet Kvasterne frem og kigget og læst.

Ja, læst er det selvfølgelig ikke, da bøgerne er ordløse. Men alligevel læst for billederne taler et smukt smukt sprog. Simple ordløse farverige bøger hvor der favnes om det at være glad, at være bange, nysgerrig, på flugt und so weiter. Alle de eksistentielle faldgruber der måtte være.

Og kombinationen mellem det simple og for børn overskuelige, farverne og faldgruberne ovenfor gør, at Kvastserien er mesterlig. Jeg taler ikke helt om Alfons Åberg mesterlig, for der er bestemt et stykke vej op, men for de allermindste nye bogelskere, er Kvast et klart juletake.

Ordløse fortællinger har jo en masse umiddelbare fordele. Hver gang bogen åbnes og sluges, er det jo en ny fortælling, kun skabt oppe i læserens hoved. MIn Ragna går i læsekoma og dukker frem beriget og glad. Det tror jeg, at andre små poder også vil gøre.

Som en højtlæsende far, er bøgerne også en gave. Man kan nemlig ‘finde på’ undervejs og hvis ens unge er gennemsnitlig, så vil han eller hun også digte med.

Kvasterne koster en hundredekroneseddel og er en ‘rigtig’ hardcoverbog i farver. Céline Fraipont har tegnet og Pierre Bailly har tænkt handlingerne. Med en rigtig bog sker der noget, tror jeg. Den synker ind og nedfældes på en anden og bedre måde, end et hæfte fx.

For aldersgruppen, som er de helt små, er det fortrinligt og jeg ender på 4 gode julehjerter til begge udgivelser, hvoraf den øverste er en kende mere barsk end den nederste.

karakter_4af6

 

Titel: Lille Kvast – En lodden gave

Forfatter: Pierre Bailly

Illustrationer: Céline Fraipont

Forlag: Forlaget Forlæns

Format: Hardcover, 32 sider i farver og innersleeve med flotte tegninger lidt a la Tintin

Pris: 99,95,-

Isbn: 978-87-91611-75-9

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *