Home / Anmeldelser / Mig og ulven

Mig og ulven

Migogulven Osvald er 2 år og en sjat. En af knægtens yndlingssange fra den slidte afspiller er Gnags’ Bjørnen sover. Han er endnu for ung til fuldt ud at forstå, at en bjørnetand eller en klo ikke er til at spøge med.

Glæden ved at være far er, at man kan komme til at genopleve de bedste stunder fra dengang man selv var bittelille. At putte i hulen, fryden over at mosle og slås for sjov og de dejlige gys fra fortællingerne om aftenen.

En klassiker som langt hovedparten af alle rollinger kommer til at møde, er Rødhætte og den væmmelige ulv. Jeg lå selv fladt på køkkenbordet og fik vasket hår, mens min mor sæbede krøllerne ind. Jeg tudede og var bange for vand i øjnene, men holdt tappert inde når ulven åd sig mæt i både unge jomfruer og gamle MILF’er.

Fra Frankrig kommer der, eller er kommet, for bogen udkom i sidste uge, endnu en fabel skåret over ulven og barnet. Kvinden bag hedder Delphine Perret og har en del børnebøger på sin kappe. 13 i alt hvor både ord og illustrationer er hendes egne, og dertil kommer en del andre bøger, hvor hun dog kun har illustreret. Hun er slet ikke ueffen med hverken ord eller streger, og jeg glæder mig til at min Osvald skal kigge billeder og lytte ord sammen med mig.

En børnebog er det, og titlen er Mig og ulven. Historien er, at en ung dreng møder en ulv ved navn Bjarne og de bliver morderligt gode venner. Drengen er god som drenge er bedst, og ulven er en kende tandløs og sølle. Den skræmmer ikke rigtig, og derfor er der ikke nogen der tror på den.

Nå, hjem kommer de, og så går det stille og roligt på samfulde 64 sorthvide sider. Hver side består af fire tegninger, der sammen danner en fortløbende fortælling. Det bliver til 11 kapitler i alt, og ulven ender med at vise tænder.

Der hygges, spises småkager, byttes roller, man har hemmeligheder og man gemmer sig. Alt sammen noget de små purke og deres veninder elsker, og som sådan er bogen rigtig fin. Om der er symbolik og andet gemt i illustrationerne skal jeg ikke gøre mig klog på. Det er der sikkert.

Migogulven2

Sådan set fra oven er bogen fin og undgår både at være klamt tuttenuttet og holdt i en tilpas streng snor

Bogens klare styrke ligger i de lag, hvor de mindste selv kan fortælle med. Indleve sig, som det jo så smukt hedder, og selv bidrage. Billederne er fine i sig selv, og kan næsten stå alene, og teksten enkelte steder morsom og underfundig.

Nu har jeg læst bogen et par gange (den ER lynhurtigt læst) og jeg holder mere og mere af den.

Som illustreret børnebog er den fin og læseværdig. Kun skæmmer prisen. Den står til 249,- danske kroner og det synes jeg er vel rigeligt.

Samlet set dog endnu en fin sag fra det jyske. Det er Forlaget Damgaard der står bag, og ros for det. Jeg har nu læst en håndfuld udgivelser derfra, og har stadig den første negative læseoplevelse til gode. Så thumbs op og masser af ulvebrøl af den barske slags. 4 i alt af 6 mulige.

Jeg har vist skrevet det før, men gentager det gerne. Der er altså kvalitet derovre i ulveland.

karakter_4af61

Mig og ulven
Forfatter og illustrator: Delphine Perret
Forlag: Forlaget Damgaard
Format: 64 sider, s/h, 210 x 160 mm, hardcover
Oversætter: Ole Damgaard
Vejl. Pris: 249,-
Er udkommet.
Isbn: 978-87-93164-07-9

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *