Home / Anmeldelser / Det tabte paradis

Det tabte paradis

Robert_Sax_02_FDet tabte paradis

 

Tegneserien er kommet hjem. Kort og kontant kan det siges, for med Zooms nye thrillerserie, Robert Sax, er vi tilbage til der, hvor der er godt at være. Det er anden del, titlen er Det tabte paradis og igen en ganske spændende historie. Den gamle traver og debat om hvad der kommer først, tegningerne eller handlingen (hvis man da kan stille det så firkantet op), er altid interessant, og i Det tabte paradis er der ingen tvivl. Tegningerne er ikke dårlige, nej, men ikke videre interessante. Der hvor spillet spiller, er i handlingen. Man kommer hurtigt ind i historien, man bliver hængende og læser albummet i et væk. Hvorfor? Fordi, ganske simpelt, at det er godt fortalt.

Hverken baggrunde, som er stille, diskrete uden jag, eller persontegningerne er dybe. Faktisk får man ikke overmåde meget at vide, kun pø om pø, om de karakterer der er i albummet. Det gør ikke så meget, da det mere er selve spændingen som er kernen. I de gamle krimier, de rigtig gamle, dem i sort og hvid, er der heller ikke fimset ved hverken dybde eller flerdimensionelle karakterer. Lidt det samme gælder for Sax & Co.

Vi er i Bruxelles og en række skuddrab foruroliger storbyen. Drabene har tilsyneladende ikke meget med hinanden at gøre, men vores hovedperson, Robert, er bidt af en snushane, så han kan ikke lade være med at kigge dybere i sagen, og dybt i en lækker øse, en Plymouth Belvedere, hvor der er noget, som der normalt ikke findes i biler. Andre er også interesseret i køretøjet og pludselig er det væk. Så Sax har således to ting at forholde sig til, to sager, som synes forbundet. Drabene og så den der lækre bil.

Lig i lasten er der også. Sax har en fortid og kontrasten mellem datidens kærlighed og nutidens måske kommende er klart til stede. Fint nok, for alle skibe har et anker, også Sax og mindet om kærligheden binder ham fast. Men andre gode venner og kolleger har planer med dette anker. Der er plads og bestemt muligheder for dynamik i de kommende album.

Dem må der gerne komme mange flere af. Nu har jeg læst to, og på deres egne særegne noir-måde får de tag i mig som læser. Jeg føler mig underholdt. Ikke letbenet eller i tomgang, men underholdt af en stram fortælling, holdt i en voksen tone og med et indhold uden udpenslet vold, blod og den slags.

Tænk at det stadig kan lade sig gøre…

 

4 sommerskud og det er en serie, som jeg venter mig meget godt af.

 

karakter_4af61

 

Titel: Det tabte paradis

Tekst: Rodolphe

Tegninger: Louis Alloing

Farvelagt af: Drac

Forlag: Zoom

Format: Hardcover, 48 sider i farver

Pris: 168,-

Isbn: 978-87-93564-80-0

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *