Home / Anmeldelser / Rasmus Klump på vulkaner

Rasmus Klump på vulkaner

Rasmus_Klump_på_vulkanerI dag er det faktisk Rasmus Klump dag. Carla og Vilhelm Hansens Rasmus lever jo fortsat, og duoen Per Sanderhage og Thierry Capezzone har i fællesskab fået bamsen på et nyt eventyr. Rasmus Klump på vulkaner (selvom der kun er én) er titlen og det er Danmarks flittigste forlag, Zoom, som står bag.

Det er altid med en vis ærefrygt at man åbner en Klump. Så mange herlige minder fra dengang og Klumpen er vel et dansk ikon. Ikoner skal man bestemt passe på. Så lad os nu se…

Det er en fortælling for de mindste og til dem er der dejligt meget at komme efter. Vores venner, Pingo, Skæg, Pelle, Klumpen, Skildpadden og Gøjen skal på tur med det gode skib Mary. Hvor turen går til ved ingen, men en løs gulvplade og en globus hjælper dem lidt hovedkulds på vej. PÅ vejen samler de Per Pebersvend op og han har gevaldigt meget peber med, De spiser og sejler videre og kommer til så til Vulkarien. Man skal bare styrbord efter den femte bølge…

Der sker der ting og sager. Det der peber skal bugseres på land og det kommer til at ske, bare ikke på den måde som var tiltænkt. Alt peberet (og der er meget) flyver rundt i byen og får alle til at nyse. Så meget at alle ildstederne går ud og så er gode dyr rådne. Hvor finder man ild?

Ahh, tænker du. Der må være en vulkan et eller andet sted. Yes Sir.

Og hvad der sker oppe og nede i den vulkan, ja det holder jeg for mig selv.

Albummet er hurtigt læst. De 32 sider i farver ligger godt i øjet og fortællemæssigt sejler vi også ret fint afsted, Historien er nemlig både simpel, som den skal være til målgruppen, og i orden.

Tegnemæssigt, og jeg har vist tidligere været lidt efter Thierry, er det også fint. Karakterne ligner dem jeg kender og min tøs på 2½ kan nu dem alle. Det er helt i orden. Det er som om at Thierrys streg bare har bedre af at tegne dyr end mennesker. Det synes jeg.

Det er et softcoveralbum og koster 139,-. Og kan altså købes fra i dag.

Samlet 3 gange hindbærbrus ud af 6 mulige.

 

karakter_3af61

Titel: Rasmus Klump på vulkaner

Illustrationer: Thierry Capezzone

Tekst: Per Sanderhage

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 32 sider i farver

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-62-6

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *