Home / Anmeldelser / Rubine 4 – Seriemorder

Rubine 4 – Seriemorder

I Danmark er vi nu nået til det fjerde bind i den Franske rækkefølge fra Lombard, og Francois Walthéry og ikke mindst Dragan De Lazare står for de flotte tegninger, i bedste, euroklassiske, halv-cartoony good girl stil.

Rubine_04 SeriemorderDen smækre unge kriminalassistent Rubine med det knaldrøde hår, kommer til ære og ret i den ene sexede positur efter den anden, og i det hele taget er kvinderne i denne gængse krimi mere interessant tegnet og skildret med lidt dybere personkarakteristik end mændene, der nærmest er en flok skvatmikler. Walthéry kan jo om nogen Europæisk tegner indfange good girl liret, uden at hans piger mister værdighed af den grund.

Søger man en “serial killer” historie i traditionel, seksuelt forstyrret forstand à la Gein eller Gacy, går man forgæves, for nok myrdes der og brændes lig på stribe, men det er for ussel mammon, millioner af dollars, og det gør det hele lidt mere normalt og spiseligt for det B&U publikum, som albummet først og fremmest henvender sig til. Kudos til oversætteren for et smukt dansk; dog er der sneget sig en dvd reference ind i dette album fra 96, og vi ved jo, at dvd’en først kom på markedet i 98. En anden indvending er, at de sorte mænd i denne historie alle er tegnet med kæmpe læber, om vi så er i Chicago eller på Jomfru Øerne. Den slags gik ikke i 96, og da slet ikke nu i 2015, hvorfor Rubine måske er svær at sælge i USA.

Farverne, af Marc Delhoune og Studio Volcano, er absolut lækre og oser af stemning, især nattescenerne er meget dramatiske. Men Rubines knaldrøde manke fører hele molevitten flot i mål til en karakter af fem bobler ud af seks mulige.

karakter_5af6

>>Læs mere, og se smagsprøver HER.

Rubine: “Seriemorder”
tegninger: Dragan De Lazare og Francois Walthéry
manus: Mythic
farver: Studio Volcano og Marc Delhoune
oversættelse: Maja Gabelgaard Nielsen
sideantal: 48 sider, karton
forlag: Zoom
ISBN: 978-87-92718-86-0

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *