Home / Anmeldelser / Rubine – Det andet vidne

Rubine – Det andet vidne

Det andet vidne

 

Hvis jeg sådan fra hoften skulle nævne større amerikanske byer, så ville Chicago dukke op. Skulle jeg dernæst nævne karakteristika om gangsterbyen, så ville Al Capone og gangstere og den slags være det første, som jeg kommer i tanker om.

I Zooms nye Rubine ’Det andet vidne’ lægger Chicago godt op til dets ry. Bom, første side og så er vi allerede i fuld gang. En pizzagut bliver vidne til et drabeligt opgør hvor offeret er mafialederen Don Mauro. Pizzafætteren er tilsyneladende eneste vidne og personen, som han skal vidne imod er Ricco Luciante, gangsterbossen Don Mauros second in comand. Det kommer selvfølgelig aldrig helt til at flaske sig, for dommeren, som er købt af mafiaen, løslader Ricco mod kaution. Og så går den vilde jagt efter vidnet.

Men…

Der var et andet vidne, en blond dum model, og hende skal vores Natacha, nå nej, Rubine passe på 24 timer i døgnet, og det viser sig at være en halvhård opgave.

I vanlig stil er der fart over feltet, og tilsyneladende er politistyrken i Chicago pænt underbemandet, for Rubine sættes enten til, eller tager selv affære konstant. Det bliver hurtigt for meget for hende, og for os læsere med, men man æder det, for intensiteten er høj og der sker noget næsten hele tiden.

Ind imellem popper der lidt kønspolitisk fikumdik op, fede lår, slankekure, kvinder alene med mænd og farerne i metroen etc. Ok egentlig, men også ret unødvendigt. Hvis tankerne har været, at man således skal have en dybere bevidsthed og kendskab til vores barmfagre helt, så skulle man nok vælge et andet fokus.

Ellers ender det hele bare blondinedumt, og det skal sidenhen vise sig, at man ikke helt skal tro på alle fordomme. Og så ikke mere om handlingen.

Karakteren Rubine er en lidt underlig størrelse. Er hun mon støbt færdig som figur, Rubine? Nej. Det er hun ikke og godt for det. For her i dette album er hun faktisk rimelig røvirriterende, bedrevidende og rapkæftet. Alt sammen sikkert fine træk for en strømerdulle, men sådan noget finkeri har aldrig ført meget godt med sig. Hendes karakter bliver hurtigt anstrengende.

Selve albummet minder om alle de øvrige. Det andet vidne er hurtigt læst og ditto glemt. Håndværk og almindelig metervare. Godt til målgruppen og så end of story.

Det er således en standardvare, rent gennemsnitlig og det udløser tre skud med den uzi, som anvendes i albummet. Lidt hule, men siger naturligvis bang.

 

 

Titel: Rubine – Det andet vidne

Manus: Mythic

Illustrationer: Lazare og Walthéry

Oversættelse: Ole Steen Hansen

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 48 sider i farver

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-76-3

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *