Home / Anmeldelser / Saga – Volume 1

Saga – Volume 1

Tag én del Star Wars, én del Ringenes Herrer, én del Romeo og Julie og tilsæt en god portion friskhed, og så har du et meget charmerende og engagerende blandingsprodukt: Saga. Lige til at spise.

“Skider jeg? Det føles, som om jeg skider!” Således lyder åbningsreplikken for Saga, og den sætter et godt niveau for den verden vi bevæger os i. Det er hverken højpandet sci-fi eller arrogant fantasy, men et sprog og en tone som lyder meget bekendt og hverdagsagtigt – hvilket er pænt forfriskende.

I Saga: Volume 1 møder vi Alana og Marko, et Romeo og Julie-agtigt par, der kommer fra hver sin side af en galaktisk krig, og som på ingen som helst måde må være sammen. Alana, med vinger på ryggen, kommer fra den teknologiske overlegne planeten Landfall, og Marko, med vædderhorn i panden, kommer fra Wreath, en magisk måne der roter omkring Landfall.

Landfall og Wreath har været i krig i umindelige tider, men er kommet til den konklusion, at hvis den ene destrueres, vil den anden ligeledes gå til grunde. Derfor har de udliciteret krigen til stort set alle andre planeter i galaksen, så deres krig udføres i proxy.

Alana og Marko, som altså er af hver sin race og på hver sin side i krigen, mødes, da Alana skal bevogte en krigsfange, Marko, på planeten Cleave. Kort tid efter de mødes, forelskes de og flygter, og Saga: Volume 1 starter med fødslen af deres kærlighedsbarn, Hazel. Men der er ikke tid for det nye forældrepar at nyde situationen, for militære enheder fra både Landfall og Wreath er opsat på at eliminere parret, og tage den nyfødte hybridunge med sig. Disse enheder ende dog med at nedslagter hinanden, hvilket forældreparret senere bliver beskyldt for at stå bag.

saga-2

Saga er en rigtig god blanding af sci-fi og fantasy, krydderet med en masse fantasifulde væsner og ideer. Især bør nævnes den uhyggelig og nøgne edderkopkvinde Stilken, og den charmerende spøgelsespige Izabel, der har fået sprængt sit underliv væk.

Saga: Volume 1 indeholde de første seks blade i serien, der pt. har rundet 24 udgivelser i USA. Den er skrevet af den prisvindende Brian K. Vaughan, der bl.a. har skrevet Y: The last man og Bagdads Løver og levende illustreret af Fiona Staples, som man måske har stiftet bekendskab med på serier som Mystery Siciety og North 40.

Saga er et forfriskende pust i en blandingsgenre, som er yderst velkommen. Serien har vundet flere Eisner og Harvey Awards i USA, og jeg ser med stor begejstring frem til Volume 2!

karakter_5af6

SAGA – Volume 1
Skrevet af Brian K. Vaughn
Tegnet af Fiona Staples
168 sider i farver, hardcover
Vejl. pris: 198 kr.
Udgivet af G. Floy Studio

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *