Home / Anmeldelser / Soda # 9 Frels os fra det onde

Soda # 9 Frels os fra det onde

Soda_09_FFrels os fra det onde

 

Zoom og Soda. Det lyder som noget fra en tegneserie. Det er det nu ikke. Zoom er navnet på Danmarks måske bedste forlag, bestemt dem med de fleste årlige udgivelser, og Soda er navnet på en efterhånden ret rå og barsk serie.

 

Den nyeste i den efterhånden ret vanedannende serie, er 9’eren, Frels os fra det onde, og den er godt nok en hæsblæsende og ret så voldelig sag. Væsentlig skrappere og mere kontant end jeg husker de forrige otte.

 

Soda har stadig ikke fortalt mama om sit alter ego, og det kan selvfølgelig undre, at hun ikke forlængst har lugtet lunten. Men sådan er det, og dette interne spil er selvfølgelig med til at vise kontraster mellem den Soda, som hun TROR, at hun kender, og så den Soda, som VI læsere får præsenteret, og det kommer der jo lidt spas ud af.

 

Mor og søn er på vej i bus. Destinationen er Sodas hjemby og allerede i bussen opstår der knas. Mor er på lokum og vores præst/skrappe fyr klarer ærterne imens.

 

I hjembyen sker der så ting og sager…

 

Nå – Tegningerne er FABELAGTIGE. Simpelthen. De er detaljerede, baggrundene såvel som close-ups. Der veksles mellem vinkler, rudestørrelse og flere steder er det bare overvældende smukt. Sollyset på side otte springer i øjnene, indledningen fra Sodas hjem på første side også, og i det hele taget giver især busturen god og rig mulighed for at lave nogle omfattende tegninger, hvor baggrundene bringer deres egen ro. Og ro skal der til, for plottet er stramt komponeret og vi drøner derudaf. Både på vejene og inde i handlingens maskinrum. Farvemæssigt spændes buen også godt. Pletskud er der, som allerede nævnt via busturene, men også og pludseligt i aftenstunden på side 30 og 31. Flot lyseblåt.

 

Tome har skrevet manus, men de virkelige helte er Gazzotti, som ret blæret viser overmåde godt håndværk, samt Cerise som står for farvelægningen.

 

Det er altså blevet et herligt samarbejde imellem disse to belgiere, Tome og Gazzotti, og har du ikke taget Soda til dig for længst, er album # 9 ikke et dumt sted at starte.

 

Albummet er forrygende. Jeg var godt underholdt hele vejen. 5 gode riv i præstekjolen.

 

 

karakter_5af6

 

 

Titel: Soda 9 – Frels os fra det onde

Tekst: Philippe Tome

Illustrationer: Bruno Gazzotti

Farvelægning: Cerise

Oversættelse: Michael Gabelgaard Nielsen

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 48 sider i farver

Pris: 138,-

Isbn: 978-87-93565-68-8

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *