Home / Anmeldelser / Squaw-statuen

Squaw-statuen

Kid_Lucky_3Historier med Kid Lucky efter Morris står der øverst, og lige under så selve titlen ’Squaw-statuen’. Jo, vi er igen i Zoomland og endnu engang har jeg fornøjelsen af at gå lidt tilbage i tiden. Sådan da.

Jeg husker de første Lucky Luke-album og det var især dem med indianere, der tiltalte mig. Jeg synes stadig at Apachekløften er genial, men også den lille irriterende satan Billy the Kid var god. De er der alle sammen oppe på biblioteket og venter på at min egen knøs er gammel nok til at han og jeg skal i cowboyland.

Squaw-statuen er tredje Kid Lucky udgivelse, og jeg fastholder min ros og glæde fra tidligere. Jeg kan lide det, ja jeg kan. Det er fornøjeligt og man er godt underholdt på næsten alle sider. Jeg har nævnt det før, men gør det gerne igen. Nederst er der nice to know info om det vilde vest. For en cowboysucker som mig er det altid noget jeg læser med glæde og interesse.

Jeg har aldrig betragtet Lucky Luke som noget stort mesterværk, snarere som en rigtig god og sjov serie som naturligvis er betydeligt bedre end gennemsnittet af streger med spas og ballade. Det skyldes måske at westerngenren er min, og at jeg knuselsker de mere alvorlige, Blueberry fx eller Red Kelly og tænker, at en western er barsk og rå, ikke til at spøge med.

Når det så er sagt, så har jeg engang set nogle Morrisoriginaler i stort format, i sorthvid, og de var dog så flotte og betagende, at jeg fuldt ud anerkender Morris som en mester. Hvis nogen altså skulle være i tvivl.

Det er 100 år og en sommer siden jeg sådan for alvor pløjede mig igennem LL’erne, men jeg kan sagtens genkende følelsen af noget genkendeligt i Kid Lucky. Stor ros til Achdé, som jeg havde fornøjelsen af at møde da han var i København første gang og hvor jeg fik en streg og en autograf. Pressen var der, da det vistnok var mandens debut som Lucky Luke tegner og for mig var det stort og festligt.

Nu er det selvfølgelig nogle år siden, og jeg har læst mig til, at ikke alle synes at han rammer Morris som han ’skal’. Det synes jeg er noget elitært pjat. I Kid Lucky er det da lige i øjet, og netop en karakter som vores superhurtige ven er velegnet til at få sin barndom dokumenteret. Og det gør Ashdé sjovt og uden besvær. Langtfra alt er larmende morsomt, men noget er, og grundtonen intakt.

Albummet er på 48 sider. Alt er i farver. Jeg ser i tromlen og affyrer samlet 3 skud ud af de seks mulige.

 

karakter_3af61

 

Titel: Squaw-statuen

Tekst og illustrationer: Ashdé

Forlag: Zoom

Format: 48 sider i farver, softcover

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93244-71-9

Albummet ER udkommet

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *