Home / Anmeldelser / Zits – Vær ikke et svin, Filip

Zits – Vær ikke et svin, Filip

Zits_14Zits – Vær ikke et svin, Filip

 

Sangen kender du. Jeg har sunget den før.

 

Teenagere i huset er røv og nøgler. De smækker med dørene, sukker dybt og foragteligt, vender det hvide ud af øjnene, er dovne, selvcentrerede, evigt forurettede, overholder ikke aftaler, roder og sviner og jeg kunne blive ved og ved og ved.

 

Vær ikke et svin, Filip er derfor både velkommen og kærkommen. Når man er trængt op i et hjørne, som man ofte kan være med teenagere, så trænger man til pauser. Man må i pit. Få tjekket alt og udskiftet eller forbedret det som ikke længere virker så godt.

 

Læsning og identifikation er et af mine små åndehuller. Jeg læser Zooms nyeste Zits, en softcover i vanlig softcoverstil, godt 48 sider i farver om Filip og hans udsyn, kampe og den slags med forældrene, tanker om fremtiden, tøsebørn, rod, mobildækning, mad og den slags.

 

Let læst og hurtigt læst og sikkert hurtigt glemt også. Men det virker. Jeg får luft, ro, overskud.

 

Har du disse aliens i dit hus, så ved du hvad jeg taler om. Har du ikke, så pris dig lykkelig og vid, at der er i hobetal af situationer, hvor dit tålmodighedsbarometer og karakterstyrke sættes på alvorlig prøve.

 

Albummet er jævnt sjovt. Enkelte steder sjovt, andre mindre, men hvis du altså har teens i huset, så læser man på en anden måde. Og det er her at identifikation kommer ind i billedet. Man kan grine af noget, som man, når man selv oplevede det, var rasende. Det fanger duoen Scott og Borgmann så fint, og jeg forstår så udmærket, hvorfor serien om Filip også er populær herhjemme. Fordi vi kender ulden i lommen. Vi har været der. Glemt det og ender der igen som forældre.

 

Vær ikke et svin, Filip indeholder en række dagstriber fra 2006-2007. Det er album nummer 14 og der kommer flere. Der er ligeledes udgivet to hardbacks med søndagsstriber.

 

Hurtigt ind og ud. Det bliver 3 store colabøvser.

 

karakter_3af6

 

Titel: Vær ikke er svin, Filip

Illustrationer: Jim Borgmann

Tekst: Jerry Scott

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 46 sider i farver

Pris: 138,-

Isbn: 978-87-93564-64-0

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *