Home / Artikler / Auktion over dansk Superman nr. 1 til 500.000 kr. blev en fuser: Hammerslag på 3.700!

Auktion over dansk Superman nr. 1 til 500.000 kr. blev en fuser: Hammerslag på 3.700!

“Dansker sælger serieblad for en formue” skrev fpn.dk, da samleren Kristian Dühr 18. marts satte det første danske tegneseriehæfte med Superman til salg på Den blå Avis for den eksorbitante sum af 500.000 kr. “Jeg sælger kun, hvis man vil betale prisen eller kommer med et seriøst bud. Ellers beholder jeg hæftet, og det har jeg det også fint med,” udtalte Dühr ifølge kpn.dk og understregede, at “hæftet er et aktiv, der vil stige i værdi i årene fremover.”Historien gik sin sejrsgang i BT, MetroXpress, Politiken og flere andre dagblade i kølvandet på, at det første amerikanske tegneseriehæfte med Superman i USA netop var blevet handlet for næsten 2 mio. kr.

Seriejournalens forum: Han må have slugt søm!
Her på sitet førte historien hurtigt til en debat på forummet om, hvad sådan et hæfte var værd og hvordan samleren kunne forestille sig, at nogen ville betale en halv million for et dansk tegneseriehæfte. “Han må da have slugt søm !!! Kan ikke forestille mig at han overhovedet vil kunne få 1/10 af den pris,” postede Kim Larsen, efterfulgt af GoogaMooga, der mente, at “der var lige et nul for meget dér.” Og Sir Steff ramte hovedet på sømmet med sin vurdering: “Det er ikke i nærheden af at være den udbudte pris værd, langt fra. Et blad i ok stand, men så heller ikke mere. Et hæfte i den stand som på billederne bør på en god dag, absolut ikke indbringe over 3000. Så det er helt ude i skoven.”
På fpn.dk blev Seriejournalens debat refereret den 24. marts under overskriften “Samlere forbløffes over super-pris”. Torsdag i sidste uge faldt hammeren på 3.700 kr. I mellemtiden var auktionen overtaget af auktionshuset Lauritz.com, der havde vurderet hæftet til 15.000, “baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare,” som firmaet skriver. Efter denne auktion er der formentlig en del, der er nogle erfaringer rigere vedrørende markedsprisen på sjældne danske tegneseriehæfter.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *