Home / Artikler / En tilfældig aften på Nørrebro…

En tilfældig aften på Nørrebro…

Jeg var sent på færde og følte mig som Michael Falck i 80’er filmen Mord i mørket. Jeg var tilbage i Møllegade, min gamle gade og mit gamle hood. Jeg skulle spise på en af Københavns bedre, og billigere steder, Quatro Fontæne på Sankt Hans Torv. Da jeg selv hader at være for sent, og ikke kan udstå hvis andre er det, så havde jeg det længste ben forrest. Fanme om jeg ville komme for sent. Fanme.
Men det gjorde jeg. Endda meget for jeg stødte pludselig ind i noget jeg ikke tidligere havde set, og det endda her på min gamle hjemmebane. Et skilt der annoncerede salg og køb af tegneserier gudhjælpemig, og jo – jeg hverken drømte eller var skæv. Her, midt i de forkælede autonomes baggård var der en butik af den slags jeg holder allermest af. En tegneseriebutik.
Jeg gik ind, og med vanlig pompøs og selvsikker stil sagde jeg: Mit navn er Berti – hvorfor ved jeg ikke noget om denne butik? Normalt ville jeg været blevet sparket ud, men gutten derinde fattede vist medlidenhed med mig og bød mig velkommen indenfor. Det blev starten på et godt bekendtskab, som jeg er ret sikker på vil vare længe. Det var nemlig yderst flinke folk der havde overtaget min gade, og de havde, og har, mange spændende sager.

Kan I fortælle lidt mere om de yderst specielle åbningstider? Vil I ikke have salg eller nænner I ikke at komme af med jeres tegneserier?
Vi har begge fuldtidsarbejde ved siden af at vi har Komikken og derfor er det sparsomt med tid der er til at holde åbent. Samtidig har vi begge en familie (kone/kæreste og små børn) der skal passes. Vi starter derfor blødt op og så kan det langsomt vokse i takt med at vi bliver mere kendt og omsætningen stiger.

Kan man, som samler eller almindelig interesseret i tegneserier, lave gode kup hos jer? Kan man være heldig at finde noget, som I ikke ved så meget om?
Det afhænger af hvordan man definerer et kup. Man kan godt finde spændende og sjældne tegneserier hos os, så på den måde kan vel godt gøre et kup.

Hvad gør I, hvad har I gjort og hvad planlægger I at gøre for at gøre jeres shop mere kendt?
Vi har forsøgt at optimere ved Google-søgning og vi har fået tegneserie-relevante websider til at linke til vores webshop. Familiejournalen og Seriejournalen har endvidere bragt nogle små artikler om vores shop da vi startede.
I fremtiden har vi flere planer og en af dem er at vi får udviklet tilmelding til nyhedsbrev fra forsiden af vores webshop. Vi vil gå efter PR via artikler i lokalaviser. Vi har også planer om at have en stand på den kommende tegneserie-festival Komiks.dk i 2010.

Kan I berette lidt om jeres egen kærlighed til tegneserier? Nævn f.eks de album/serier der betyder mest for jer?
Vi syntes der er noget super hyggeligt og lækkert over tegneserier/bøger og stemningen der er i en boghandel/antikvariat fascinerer os begge.
Yderligere er det fascinationen over tegnere der er super dygtige til deres håndværk. F.eks. finder vi Peter Madsens og Will Eisners tegninger ret fantastiske. Det syntes vi er stor kunst. Der er selvfølge mange flere ting vi kunne nævne.

Kan I beskrive jer selv som 13 årige – hvordan så det ud med tegneserier dengang?
Vi havde et afslappet forhold til tegneserier da vi var 13, vi var ikke fanatiske på nogen måde, men vi læse dog tegneserier regelmæssigt, da vores far altid har læst/samlet på tegneserier. Den store interesse er dog først kommet i en senere alder.

Og hvordan tror I, at markedet for tegneserier vil se ud om ca. 13 år?
Vi tror markedet for tegneserier vil være mindst lige så stort som i dag, Tror ikke at den meget tekniske og digitaliserede verden vi lever i afliver den trykte tegneserie.
Tror desuden at tegneserie-kunst vil vinde mere og mere frem.

Kan I fortælle hvorfor en tilfældig kunde skulle vælge vejen omkring Møllegade, i stedet for at tage i de mere kendte butikker? Hvad vil I gerne kendes for?
Vi vil gerne kendes for at være en 100% ren tegneserie butik uden salg af andre varer som ikke har tegneserie-relevans.
Det skal være en oplevelse at komme ned i vores butik som skal ose af tegneserie hygge og nærvær. Nærværet og den hyggelige atmosfære mener vi ikke fås tilsvarende hos andre større og mere kommercielle butikker. På nettet vil vi godt kendes for god kundeservice og levering til tiden.

Finanskrise og begrænset åbningstid > Har I en forstående og tålmodig bank i ryggen?
Vi har et godt forhold til vores bank.

Nå – det blev kun til 8 spørgsmål. Men jeg har lovet at vende tilbage til Komikken på Møllegade 23, og det vil jeg også anbefale alle andre tegneseriefans at gøre. Dels er udvalget stort, dels er priserne yderst rimelige og så det nok vigtigste af alt > det er et par hyggelige og meget charmerende drenge der gør meget for deres kunder. Jeg giver denne nystartede shop 9 store Bertikram af 10 mulige og ønsker dem held og lykke.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *