Home / Artikler / Komiks.dk skifter navn til Copenhagen Comics

Komiks.dk skifter navn til Copenhagen Comics

I forbindelse med Pingprisen annoncerede formanden for komiks.dk Mads Bluhm, at festivalen skifter navn til Copenhagen Comics. Vi har her på Seriejournalen fået os en snak med Mads om den ”nye” festival.

Internationale hensyn
Da vi indledningsvis spørger ind til hvorfor festivalen skifter navn forklarer Mads, at ledelsen længe har overvejet navneskiftet og at de med det nye navn:

”ønsker at tydeliggøre, hvad det er festivalen er og går ud på. Stavningen af Komiks.dk med k’er har gjort det svært for eksempelvis pressefolk at stave til festivalen, som ofte er blevet til Komisk.dk eller kosmisk.dk, og det samme har vi mødt hos forskellige samarbejdspartnere. Dertil kommer url’en i navnet, som tiden også er løbet fra. Så da vi denne gang har holdt en længere pause en vanligt og på mange måder ser det som en ny begyndelse, så virkede det oplagt at signalere dette med et nyt navn, der enkelt og stærkt signalerer, hvad det hele går ud på. Det er et navn, som i sig selv er et stærkt brand, og som især i forhold til internationale relationer vil gøre vores budskab så meget lettere at forstå.”
For netop at styrke festivalen brand, har Copenhagen Comics i samarbejde med Blækfabrikkens Dan Knudsen, skabt et nyt logo med det formål at give festivalen et mere enkelt og professionelt udtryk.
”…og vi er meget tilfredse med udtrykket indtil videre,” erklærer Mads.

Store drømme
Med det nye navn har festivalen taget er skridt mod et mere internationalt genkendeligt navn. Til spørgsmålet om hvorvidt festivalen i samme ombæring har ambitioner om at gøre sig som en stor international spiller, svarer Mads:

”Altså en af grundene til, at vi stadig hænger ved i arrangørgruppen er ud fra en ambition om at gøre det lidt bedre hver gang og at fremme interessen for tegneserier primært i Danmark. Men hvis vi kan gøre vores til at dansk tegneseriekultur også bliver bemærket internationalt, så vil det bare gøre os glade og stolte. Vi har altid drømme om noget større og bedre, og så må vi bare se hvor langt, vi når.”

Men er der overhovedet potentiale i Danmark til at vi kan have en stor international tegneseriefestival?
”Nu er stor jo et relativt begreb, men festivalen har jo i al fald hidtil nydt stigende besøgstal, så jeg ser bestemt et potentiale til, at vi kan blive større. Festivaler i lande som Finland og Sverige er større end os i besøgstal, hvilket vi absolut beundrer. Omvendt så finder de det imponerende, at vi kan få så mange betalende gæster, som vi har, for det er gratis at deltage i deres. Jeg synes desuden, at der et momentum i dansk tegneseriekultur lige nu. Det kommer blandt andet til udtryk i tiltag som Dansk tegneserieråd, Nummer9, Ping prisen og Art Bubble. Og ser man på de værker, som har markeret sig på den danske scene, så synes jeg, at det lover for en tegneseriekultur, som fornyer sig, og som også bliver styrket. Jeg synes, at den bevågenhed, som eksempelvis Ping prisen fik i den danske presse, viser, at der er interesse også i den brede befolkning for tegneserier. Det får mig til at se lyst på fremtiden.”

Nye tiltag
Fremtiden for festivalen er altså nu under navnet Copenhagen Comics, og hvor vidt der er nye tiltag til næste års festival der kan supplere festivalens nye profil, kan man godt forvente ifølge Mads.

”Vi stræber altid efter at tilføre festivalen nye tiltag, og de foregående festivaler har alle i vores optik været meget forskellige. Det er så vores håb, at publikum har oplevet det, som om hver festival er blevet en lille smule bedre end den foregående, organisatorisk er det i al fald vores oplevelse. Men grundideen om en festival, som favner bredt, fejrer og formidler tegneseriens mangfoldighed og spændvidde, vil også udgøre fundamentet under Copenhagen Comics.” Hvad de mange idéer og tanker munder ud i af tiltag og spændende gæster på festivalen er dog endnu for tidligt at sige. ”Selvom det endnu er tidligt i processen, så har vi allerede mange bolde i luften og en del af dem vil givetvis blive tabt. Jeg vil derfor ikke løfte sløret for konkrete tiltag, før de er helt på plads. Vi har dog ønsker om igen at have en stærk international såvel som national gæsteprofil, og det er en drøm at kunne styrke indsatsen omkring udstillinger på og i forbindelse med festivalen. Så nu må vi se.”

Hvad det alt sammen ender med, må vi væbne os med tålmodighed for at finde ud af. En ting er sikkert – vi glæder os rigtig meget. Skulle man have lyst til at blive en del af Copenhagen Comics holdet, så holder de d. 15. Marts hvervemøde for frivillige hos Faraos Cigarer i Skindergade 27 1. sal kl. 18. I kan også læse mere om det på www.komiks.dk.

– Formanden for det “nye” Copenhagen Comics, Mads Bluhm.