Home / Artikler / Politikens stribekonkurrence – status

Politikens stribekonkurrence – status

Så er deadline for Politikens store stribekonkurrence bag os. DTS tog knoglen og ringede til Søren Vinterberg (Politikens ankermand på projektet) for at få en hurtig lille status, mens vi spændt venter på afgørelsen 1. marts…
I dagene op til deadline havde det set noget sløjt ud med deltagelsen – men hvem afleverer også før tiden i den her branchen? Natten før og helt op til deadline 4. februar kl. 16 væltede det ind med bidrag – og det samlede deltagerantal endte med at være et pænt stykke over 200. Færre end konkurrence i 2001 (Der fik Wulfmorgentahler som vinder) men flere end Berlingskes konkurrence i 2006.
Mange havde valgt både at sende i papirformat og digitalt, og til diverse fysiske og digitale adresser så det har været en udfordring at få det helt forkromede overblik – derfor ikke noget præcis antal endnu. Der tælles og scannes og sorteres stadigvæk.
På indholdssiden ser det også særdeles bredt ud, ligesom der er bidrag fra alt fra garvede tegnere til helt unge og ukendte talenter. Mange har naturligt nok være inspireret af forbilleder som især Wulfmorgentahler og Rocky. Men også Café, Egoland og Far Side har trukket deres spor. Bidragsyderne har også fordelt sig både på det kvadratiske og det aflange format (der var i sin tid lidt uklarhed om man måtte skifte mellem de to format-typer i den samme stribe. Det måtte man ikke – men det har folk åbenbart selv kunnet regne ud). Nogen kom slet ikke i det specificerede format – men det skyldtes formodentligt at folk sendte materiale ind de havde lavet i forvejen – og ikke at de ikke kunne læse indad.

Så altså alt i alt er der al mulig grund til at imødese 1. marts, hvor afgørelsen falder, med spænding – både med hensyn til hvem der vinder – og bare for at få lov til at se nogen af de mange bidrag…