Home / Blogs / Auktioner o. a.

Auktioner o. a.

COWBOYSJeg må da indrømme, at jeg nogle gange surfer rundt inde på QXL, Lauritzen, E-bay, ja og DBA, som godt nok ikke er auktioner, me-e-en alligevel! Det er hyggeligt at kigge på, hvad andre vil skille sig af med eller få fingre i, og så er det underholdende at se, hvad forskellige udbydere prissætter deres ting til. Ind i mellem, lidt sjældent, er der spændende sager på auktion, men også ikke. Det er så ganske hyggeligt bare og tulle rundt og kigge forsider og så’n.

Jeg modtager to nyhedsbreve om ugen fra to amerikanske auktionshuse. Det er Metropolis og Heritage. Jeg har handlet hos dem begge et par gange. Hos Heritage to gange på nettet. De havde noget udsalg, og jeg brød sammen over noget, surprise-surprise, Silver Age Batman i stand G – G+, som de skulle af med, og som få ville eje, tror jeg. Hos Metropolis Comics har jeg formået at få den ældste af mine dejlige døtre til at møde op og fysisk købe og hjemtage, igen, tidlige USA Bat – blade, som jeg havde betilt over nettet til afhentning. Så sparede jeg forsendelse og alt det der med den indre dialog med sig selv om “hvad nu hvis skattevæsenet, (som jeg i parentes bemærket gerne betaler en del af min løn til, for serviceydelser á la hospitaler, veje, skoler etc.) pålægger gebyrer og hvad med told, og hvis nu pakken bliver knust, bøjet, massakreret eller slet og ret aldrig når frem?Batman_159

Sidst jeg var i New York, i 2012, nåede jeg ikke at frekventere dem, og det er jo egentlig helt vildt sløjt, men jeg nåede både Forbidden Planet, indtil flere Midtown Comics filialer og lidt andre små comic shops. Jeg kom også, på anbefaling, forbi et “garage sale”, og det i bogstaveligste forstand. Det var et nedlagt p-anlæg, og der var masser af små loppeboder med alt mellem himmel og jord, tæpper, møbler, dimser, dutter, dingenoter og nede i hjørnet var der to stader af interesse: en med tegneserie og en med samlekort. Ham med tegneserierne vidste godt, hvad han ville have for sine ting, men jeg lavede “den lidt for interesserede turist fra Danmark, der samler på tegneserier” -finten, så han fattede sympati for mig, og så var han til at forhandle med. Lidt Batman, lidt *tec, selvfølgelig, Teen Titans og så nogle cowboyserier, som jeg IKKE samler på, MEN der var Ghost Rider og The Black Rider, så jeg handlede og var tilfreds. Ham med samlekortene tager vi en anden god gang!

mvh.