Home / Blogs / Batman – selvfølgelig!

Batman – selvfølgelig!

Comic Heroes Magazine har bedt deres læsere kåre alle tiders bedste tegneseriehelt. Og jeg vil ikke trække spændingen ud, så det er afsløret allerede i overskriften, og det kunne selvfølgelig ikke være andre end netop Batman. Bladets redaktør, Jes Bickham, er da heller ikke overrasket over resultatet. Det er du, kære læser, sikkkert heller ikke, og  jeg er i hvert fald slet ikke.

I disse DC tider, hvor dette forlags store satsning i efteråret med at lade alle serieblade begynde forfra med nr. 1, er der der dog lidt trøst at hente for Marvel: Spider-man er nr. 2 på listen, men så går der DC i den igen, da den store spejderdreng, Superman, kommer ind på en tredjeplads.

“Jamen, hva’ så med noget europæisk”, kan jeg høre en enkelt eller lidt flere trofaste Seriejournallæsere spørge. Tjo-o, Tintin er nr. 6. Og så er der ellers lagt op til debat rundt omkring ved tegneseriebunkerne. Og det er just meningen med den slags lister, har jeg på fornemmelsen. Der er lidt mere at kigge på her: http://www.comicheroesmagazine.com/ men for hele listen må man til læderet! Læderlappen, måske endda!

 

mvh.

4 comments

  • nej, det overrasker heller ikke mig, selv om Superman er mere ærketypisk, og Spider- Man havde geniet Ditko. Bats er selvfølgelig den mest fascnierende helt, og en af de få superhelte, som det er lykkedes at oversætte til film-mediet uden at virke latterlig, IMO.

  • Jeg tror at det afhænger af tiden. I 1978 vil jeg tro at Superman var blevet kåret som alle tiders bedste, på baggrund af filmen og fordi Batman blev forbundet med Adam West på film.

  • Der er da ikke nogen liste eller bare noget af den på det link du giver. Det viser også tydeligt, at det er en amerikansk liste når Batman ligger øverst. Batman ville slet ikke være at finde på en liste af undertegnede. Spiderman og Fantastiske 4 ville komme før Batman når jeg ellers en gang nåede til superheltene.

    • Nej, det er der ikke, og det skriver jeg jo også. Der er lidt mere at kigge på, “men for hele listen må man til læderet”. Som figur, ikke som enkeltstående tegneserie, vil Batman på min liste bestemt være i top. Når amerikanere, eller læsere af et amerikansk magasin, stemmer, er det dog ikke så overraskende, at Batman er nummer 1, synes jeg.

      mvh.

      mvh.

Leave a Reply