Home / Blogs / En tegneserie bliver til / Anima er færdig.

Anima er færdig.

Så er jeg færdig med Anima, min 36-siders psykologiske horror tegneserie.

Det var egentlig meningen, at jeg ville have den klar til ArtBubble i efteråret 2012, og det var den faktisk også, men jeg blev inspireret af nogle farvelægningsdiskussioner her på sitets debatforum og af stor positiv feedback på et par billeder, jeg havde farvelagt til omslaget. Så jeg besluttede mig for at farvelægge hele tegneserien.

Oprindeligt troede jeg ikke, at farvelægning ville harmonere med det høje detaljeringsniveau og de mange skraveringer, men det har vist sig, at det egentlig bare handler om, hvordan man farvelægger. Jeg har valgt at bruge flade farver, lyse jordtoner og lav farvemætning brudt af enkelte stærke farver, og det går faktisk godt i spænd med tegningerne og gør det hele meget stemningsfuldt, synes jeg. Med “flade farver” mener jeg, at der ikke er lagt skygger på – skraveringerne fungerer som skygger. Undtaget herfra er sider i starten og slutningen af kapitel 2 og i slutningen af kapitel 3, da det er sider, hvor skraveringerne er på meget lavt blus eller helt ikke-eksisterende (det hænger sammen med fortællingen).

Det er planen, at Anima skal udkomme på tryk i 2013, men lige hvordan er uvist på nuværende tidspunkt. Jeg tager tegneserien med til MoCCA tegneseriefestivalen i New York til april for at se, om jeg har held med at finde et forlag der. Så må jeg tage den derfra.

På Kijara-fronten kan jeg opdatere med, at jeg fortsat arbejder på at få det nye website op at køre. Det ville være optimalt, hvis det er oppe at køre pr. 1. april, da det jo bliver et engelsk-sproget site, så det er perfekt at kunne skrive på visitkortet. Min nuværende hjemmeside kijara.dk er både hjemmelavet og primært på dansk, så hvis ikke jeg får det nye site op at køre, har jeg ikke rigtig noget godt at henvise folk til, når jeg skal netværke i NY. MEN – min barsel er slut færdig på fredag, hvor jeg starter i nyt 39-timers fuldtidsjob i Brøndby Kommune, så jeg er usikker på, hvor meget tid jeg får til at arbejde på Kijara og det nye site. Især fordi jeg også har reddet mig en tjans som psykologisk og kreativ konsulent for Rødovre Kommune – jeg skal udarbejde visuelt materiale til et vredeshåndteringsprojekt for unge. Topfed opgave som opfylder min drøm om at forene tegninger og psykologi, men ret tidskrævende.

Hvis – og det er et stort “hvis” – sitet når at komme op at køre til 1. april, så når jeg ikke at have så mange færdige sider klar, som jeg godt ville have haft. Jeg synes, at det er mest hensigtsmæssigt med i hvert fald 10-15 sider at starte op med for at have en chance for at fange folk ind, men jeg når næppe at have mere end fire, max fem sider klar til 1. april. Det burde jeg dog kunne nå trods to job (eller er det tre job, hvis mine tegneserier også er et job…?) og tre børn, da de fem første sider allerede er tegnede, og de fire første også rentegnede og en enkelt farvelagt. Til gengæld vil der være masser af andet materiale klar på sitet – persongalleriet er færdigt, og jeg har masser af ting at lægge i concept art galleriet. Så der er nok at vise frem, selvom jeg ikke kan få så mange sider klar.

Sidst men ikke mindst – her er lidt at kigge på fra Anima: