Home / Blogs / En tegneserie bliver til / Hjernesagen – ny Kijara korthistorie

Hjernesagen – ny Kijara korthistorie

Sååååå er det vist liiidt for længe siden, at jeg sidst har opdateret bloggen her…

Det skyldes ikke, at der ikke sker noget på Kijara, men snarere at bloggeriet gik lidt i stå for mig, da Seriejournalen blev omlagt til nyt design (læs: Tatiana kan ikke finde ud af wordpress…).

Faktisk sker der rigtig meget på Kijara for tiden. Jeg har udgivet endnu en korthistorie i antologiserien Fantasmagori, som udkommer fra forlaget Ondskabens Flydende Vatikan. Den hedder Hjernesagen, den er 8 sider lang og er udkommet i Fantasmagori nr. 5, som kan købes for 40 kr gennem forlagets hjemmeside her: http://vatikan.dk/

Historien er endnu en øvelse i, hvad der fungerer bedst for den lange Kijara serie, og jeg har igen lært en masse. Da jeg lavede korthistorien Date Night til Fantasmagori 3, lærte jeg fx, at det der med rentegning i pensel iiiiiiikke lige er mig. Jeg lærte også, at der skulle nogle mere overskuelige sider til.

I arbejdet med Hjernesagen, har jeg gjort mig den erfaring, at jeg skal investere noget mere arbejde i figurtegningen, som jeg ofte sjusker med, frem for kun at gennemarbejde større frames og perspektivtegninger ordentligt. Jeg har også fået øvet mig på figurernes samspil.

Men frem for alt har jeg gjort mig den erfaring, at der sker rigtig meget på mine sider – både handlingsmæssigt og mht. det visuelle. Det har gjort, at jeg har lavet en større omlægning af hele storyboardet til den lange Kijara tegneserie for at give mere overskuelige sider, hvor både det visuelle og fortællingen kan komme mere til sin ret. Storyboardomlægningen og arbejdet på den lange Kijara tegneserie vil jeg komme mere ind på i mit næste blogindlæg.

Her er lidt billeder fra korthistorien Hjernesagen – hvis man ikke vil investere de 40 kr i antologien, hvilket ellers er en superpris for 70 siders tegneserie og samtidig støtter forlagets arbejde, udgivelser og deltagelse i arragementer (<– vink med en vognstang), så ligger hele albummet i en gratis PDF på Forlagets hjemmeside her: http://vatikan.dk/archives/1016

Historien er ret simpel, da det mest er en stil- og fortælleøvelse. Den foregår kort efter, at Kijara har forladt den kriminelle organisation Klanen og sine brødre. Hun er nu ved at blive oplært til arbejdet som politiagent, og det går ikke særlig godt. Hun skal med sine to kolleger Darwin og Naid ud og nedkæmpe en slags monsterhjerne (ingen speciel pointe med det – jeg havde bare lige en ustyrlig lyst til at tegne en hjerne med tentakler…), og det giver en masse problemer, da Kijara hverken kan finde ud af at høre efter eller håndtere et skydevåben og for øvrigt konstant rager uklar med sine kolleger pga sin konstant negative attitude.

1 comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *