Home / Blogs / En tegneserie bliver til / Kijara preview undervejs

Kijara preview undervejs

Nu skal der ske noget mere kontant med det Kijara-tegneri. Jeg har sat mig for at færdiggøre et preview på 9 sider i år – det skal være i farver og det hele. Det må efterhånden være på tide med noget mere reelt at vise frem fra det lange tegneserieprojekt. På den måde kan jeg også få testet den mere tekniske side af det, som fx rentegningsteknik og farvelægning.

Det er en sekvens fra side 42-50, som jeg synes er meget repræsentativ for den stil, jeg kører i den lange fortælling. Af de korthistorier, jeg har lavet med Kijara er halvdelen lavet for sjov, og halvdelen er mest øvelser i personerne og tegnestil og den slags. Men da det er det eneste Kijara, jeg har haft at vise frem (udover halvdårlige iPhone-shots af enkelte frames fra tegnebordet), kan man let få et forkert indtryk af stilen i fortællingen. Det gik op for mig, efter en af mine fætre til familiefødselsdag bemærkede, at han syntes, at det var meget fedt med hele det der Kijara univers, men at han syntes, at jeg gør mig bedre i de mere dystre fortællinger som Fabrikken (tak til fætter Nikolaj for inspiration…).

Og det er jo rigtigt – altså at jeg gør mig bedst i det dystre. Det er klart det, jeg bedst kan lide at arbejde med. Så jeg tænker, at andre end min fætter måske har fået det indtryk, at Kijara er lidt mere skæg og ballade, end det er. Kijara er en ret dyster og voldelig fortælling, og selvom jeg godt ved, at jeg som oftest selv præsenterer det som en tegneserie i action/skyderi/stænk af sci-fi -genren (hvilket heller ikke er forkert, men måske lyder meget overfladisk), så handler Kijara primært om personerne i fortællingen og ikke om selve actionplottet. Actionplottet er til for at have noget dynamisk til at sætte gang i personernes spil og til at hænge det op på. Personerne er det bærende i fortællingen, ikke politi-og-røvere historien. Kijara er i høj grad en forening af min psykologfaglige baggrund med tegneseriemediet, og meget af den tid, jeg har brugt på projektet er gået til at udvikle persongalleriet og deres træk, psykologiske profiler og baggrundshistorier. Og det er mildest talt ikke nogle særlig harmoniske personer (for dét ville jo være kedeligt 😉 )

Jeg kan anbefale Kijaras Facebook-page, hvis man vil følge med i, hvordan det skrider frem med previewen og hele projektet : http://www.facebook.com/#!/pages/Tegneserien-Kijara/98405462025

Og så er siden vældig festlig, hvis man vil have et mere personligt indblik tegneprocessen – komplet med eksklusive og helt unikke billeder fra tegneprocessen (= halvdårlige iPhone-shots fra mit skrivebord 😉 ).

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *