Home / Blogs / En tegneserie bliver til / Kijara som webcomic

Kijara som webcomic

Sidst jeg skrev om Kijara i min blog, nævnte jeg, at jeg ville lave nogle færdige sider til tegneserien, som et preview, for at have noget læsbart at vise frem, i stedet for kun at arbejde med blyantsskitser.

Men da jeg så begyndte at arbejde med at lave færdige sider, kom jeg på den idé, at jeg i stedet for at lave de der 9 sider og så ikke mere, egentlig bare kunne fortsætte med at lave færdige sider og så lægge det på nettet løbende. Så jeg er igang med at få lavet et nyt website, som skal hoste Kijara i webcomicform. Jeg går stadig efter et trykt album, men da tegneserien efter omlægningen af storyboardet nu er oppe på ca. 80 sider, har det lange udsigter med at få det fuldt afsluttet. På denne her måde kan læsere få mulighed for endelig at læse noget fra den rigtige tegneserie i stedet for kun åndssvage, dårligt tegnede webcomicudfordringer og forsøgshistorier.

Jeg håber at have websitet klar før Comics i juni næste år – der er en masse grafisk, der skal leveres til webdesigneren, og så vil jeg gerne have i hvert fald 10 færdige sider oppe, før jeg starter sitet op. Planen er at have månedlige opdateringer – jeg er godt klar over, at det er bedst at have opdateringer hver uge i en webcomic for at holde på læserne, men det er ikke et realistisk mål at sætte. Hvis jeg ikke sætter realistiske mål, ender jeg med at skyde mit eget projekt i sænk. Så sådan er det. EN gang om måneden. Fidusen er, at i måneder, hvor jeg er meget presset med fuldtidsarbejde, tre børn og diverse andet tegneri, så kan jeg nøjes med at lægge en enkelt side på, og i måneder, hvor jeg har mere tid og overskud, kan jeg lægge flere sider op på én gang. Så sikrer jeg mig, at jeg kan holde de opdateringer, jeg lover, og at jeg samtidig kan lægge så meget som muligt op. Det er et lidt utraditionelt webcomickoncept, men det er jo heller ikke en egentlig webcomic, men mere en mulighed for at følge produktionen af et trykt album kontinuerligt undervejs.

Jeg er udmærket godt klar over, at jeg ved at producere tegneserien på denne måde (kontinuerligt fra side 1 til 80 frem for at springe i manuskriptet) helt sikkert kommer til at have en synlig udvikling i det visuelle over de 80 sider. Men synlig visuel/kunstnerisk udvikling er ikke noget, jeg skal gøre mig forhåbninger om at undgå anyways, for Kijara er en album serie, og jeg har allerede planlagt de næste 3-4 album – selv meget erfarne tegneserietegnere ville have svært ved at holde så mange sider produceret over så lang tid på nøjagtig samme niveau. Desuden kan det have sin egen charme, synes jeg. Jeg kan godt lide at følge udviklingen i albumserier som fx Nofret eller Yoko Tsuno. Og jeg tror, at det er en rigtig god idé at gribe det an på den her måde – ikke kun så folk får noget at læse, men også så jeg fastholder mig selv i en kontinuerlig sideproduktion.

Pt. er status, at jeg har udarbejdet det meste af det visuelle til det nye site, jeg har rentegnet de første 4 sider, farvelagt én, og så ligger der ca. 8 færdige blyantsskitse-sider (nogle af dem hører dog til længere henne i plottet, da de stammer fra det preview, jeg gik igang med). Så på trods af at jeg også er presset med udgivelsen af Anima (som jeg også gerne vil have klar til Comics) og nogle tegneopgaver, så ser det forholdvis realistisk ud at have sitet – inklusive 10 færdige sider – klar til juni næste år.

Til den nye hjemmeside har jeg lavet noget figurgalleri – det kan allerede nu ses på Kijaras Facebookside: http://www.facebook.com/pages/Kijara-comics/98405462025?ref=hl

Her er lidt at kigge på – en slide til hjemmesiden, noget bannerhalløj, webcomicforsiden og noget fra den første farvelagte side. Teksterne er engelske, for sproget bliver udelukkende engelsk – både hele sitet og selve siderne til tegneserien.