Home / Blogs / Glædelig jul!

Glædelig jul!

Tillad mig også her i Robins Blog – Sidekick Views at ønske alle en rigtig glædelig jul på denne frostkolde og blæsende lillejuleaftensdag, hvor sneen står ned, så det kunne virke som om naturen vil konkurrere  med et Disney snelandskab – og vinde, selvom det er svært.

Der er sørget for gaver, maden er indkøbt og delvis tilberedt og træet er pyntet – af nisserne selvfølgelig! Der har været jul over hele linjen på tegneserie og – filmfronten. Cinemateket har vist eviggrønne Disney-klassikere for hele familien i december måned, til dem, der har euroklassikere kær, er der kommet endnu en Tintin udgivelse i stort format. For superhelteelskerne har Marvel lagt op til endnu et højdepunkt med Amazing Spider-man #700, som bliver det sidste i denne serie inden Superior Spider-man, en ny af slagsen, tager over og lægger sig i spidsen for Marvels store 2012 satsning MARVEL NOW, som nogle vil kalde en “plankning” af DC’s “nu starter vi det hele forfra på en måde, og alligevel ikke”, DC 52, med masser af nye nummer etter. Bat-familien er kastet ud i endnu en holmgang med Jokeren, Death of the Family, og Jokeren er det sindssygeste, mest skræmmende, jeg nogensinde har set ham. Det er næsten så jeg ikke har lyst til at læse historien, så ond og syg er den i hvert fald set gennem min Robin-maske. Der er ikke meget af den Joker tilbage, jeg for første gang læste om i 60’erne. Og det er i orden; udvikling, der skal ske noget, kunstnerisk frihed eller money talks vil nogle måske mene. Men uhyggeligt og skræmmende, det er det!

Before Watchmen er feset lidt ud; Minutemen og Silk Spectre holder et højt niveau og også Rorschach er med fremme. De andre titler er ikke decideret dårlige, men har mistet pusten eller tabt intensitet, om man vil.

Herhjemme igen har der været fine juleting i den ugentlige andeudgivelse, selvfølgelig julekalenderen, som står mit nostalgiske hjerte nær og i Anders And & Co. nr. 48 var der til overflod 128 med de bedste julehistorier, som Serieforlaget selv formulerer det. I selve bladet var der ikke meget at skrive om bortset fra forsiden, og i den sammenhæng kunne det være dejligt og rigtigt, rigtigt rart, om man fra forlagets side kunne oplyse hvem, der tegner forsiderne, når det ikke lige er helt til at gennemskue. MEN der var tillæg i stride strømme – et 76 sider jule-et med Brevet til Julemanden af Barks, Det rette julesind af samme herre, Anders Ands jul med Chip og Chap af Paul Murry fra tillægget til nr. 11/52 ( Ikender den, om ikke andet så fra Juleshow eller rettere Fra alle os til alle jer). Så er der Til Julefest i Andeby, hvor Ole Edderfugl vi æde Onkel Joakims gamacher, hvis han, Ole, taber et væddemål, også en Barks sag, og til sidst Jul i Andeby, hvori en “maskeret” guldklump bliver knust og brugt som vejbelægning i ændernes by, igen en Barks nydelse. Ydermere var der et prøvenummer af Anders And Junior og Lego Star Wars reklameplakat og kuponer!  Så der er noget for samlerne at samle og holde styr på.

Og så er THE BATMAN CHRONICLES VOL. 11 lige kommet hos Fantask tids nok til at blive forfremmet til juleønske! Det er ellers længe siden VOL. 10 udkom, så man kunne frygte at udgivelsen var blevet stoppet. Så stor var glæden i hvert fald hos denne skribent og såmænd også hos så garvede folk som Morten Søndergård fra Fantask, som overbragte mig dette glade budskab. SÅ kom ikke her! Glædelig fest!

mvh.

2 comments

    • Jeg valgte Archives fra, da der både var Archives Batman og Dark Knight og mere? Og så var de dyre. Da man så begyndte på Chronicles, så brød jeg sammen og købte ind. Historierne er ikke pillet ud af deres hæftesammenhæng, men kun Bat-historierne er i samlingen. Da jeg troede DC havde droppet udgivelsen, var jeg pænt nedtrykt, men nu…. GLAD! Glædelig bagjul i øvrigt!

      mvh.

Leave a Reply