Home / Blogs / GoogaMoogas blog / Dupuis udgiver Tim og Thomas Intégrale

Dupuis udgiver Tim og Thomas Intégrale

Dupuis har gang i flere Intégrale projekter for tiden: Lucky Luke, Natacha, Yoko Tsuno, Henrik og Hagbard, Splint & Co., og så altså også den klassiske Marcinelle skole detektiv serie, “Tif et Tondu”, bedre kendt som “Tim og Thomas” på dansk, og udgivet herjemme i tre omgange, først som Trumf Serien albums på Interpresse, så i egen album serie på Interpresse, og et tredie forsøg, også i egen album serie, på Egmont. “Tim og Thomas” går som sagt helt tilbage til Interpresses album serie “Trumf Serien” fra de tidlige 70’ere, hvor mange euroklassikere blev introduceret på dansk. Jeg lånte dem på biblioteket og kan stadig huske da jeg som dreng så at en låner havde skrevet “Kneppe Tim” inde i albummet “Tim i Hopla”. Det var første gang, jeg stødte på det slang ord, og jeg måtte have min mor til at forklare det. Og således indgik “Tim og Thomas” serien i min tidlige seksual-undervisning.

Tim var skaldet og Thomas havde kraftigt sort hår og fuldskæg og sammen måtte de bekæmpe den smoking-klædte skurk Mr. Choc, som gemte sig inde under en ridderhjelm i en række mysterier med et element af fantasy. “Tim og Thomas” serien var med helt fra starten i Le Journal Spirou #1. Det er foreløbig blevet til 45 albums, hvoraf de første 39 er tegnet af den belgiske tegner, Will, som oprindeligt stod i lære hos Jijé og var en af Spirou bladets “fire-bande”, som også talte Jijé selv, Franquin, og Morris. Will var fast tegner på “Tim og Thomas” indtil 1990, hvor Alain Sikorski tog over. Will døde i 2000 og har efterladt et stort livsværk.

De 39 albums af Will bliver nu samlet og genoptrykt i serien “Les Intégrales Dupuis” sammen med de seks efterfølgende albums tegnet af Sikorski. “Tim og Thomas” serien spænder over næsten 60 års tegneserie historie. Der er tre albums i hvert af de foreløbigt fem bind, der er udkommet, og som det hører sig til i sådanne Intégrale bøger, er der også ekstra materiale at finde heri. 

   

  

Og de 39 “Tim og Thomas” albums tegnet af Will:

All albums :

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *