Home / Blogs / GoogaMoogas blog / Walthéry, Dragan de Lazare, og Rubine serien

Walthéry, Dragan de Lazare, og Rubine serien

Nu er Walthéry godt nok krediteret på forsiden af det nye Tempo nr. 5: Rubine: “96 Timer”, men han er kun medtegner/konsulent på den. Fra Wikipedia:

96 heures (written by Mythic, art by Dragan De Lazare), Le Lombard, 2002

men www.proxis.be skriver til gengæld:

Main contributors: Walthéry, De Lazare, Mythic 

Dupuis skriver om Walthérys funktion på serien Rubine på deres hjemmeside:

Since 1993, he continues to supervise the “Rubine” series, illustrated by Dragan de Lazare and written by Mythic for Éditions du Lombard. 

Men hvem er han så, denne Dragan De Lazare? “Dragan” er jo et jugoslavisk navn:

Dragan de Lazare

(Dragan Lazarovic)

(b. 8/5/1964, Rio de Janeiro, Brazil) (Serbian)

Dragan de Lazare er serber, født ind i en jugoslavisk diplomat familie i Rio de Janeiro i 1964. Han blev interesseret i tegneserier da han læste værker af Macherot, Deliège, TILLIEUX, Hermann, og Franquin.

I 1986 flyttede Dragan de Lazare til Paris, hvor han blev uddannet som indendørs arkitekt, hvilket jo er glimrende til mise en scene i tegneserie billeder. Han begyndte også at tegne serier til jugoslaviske blade, og i 1989 fik han sin franske album debut med et one shot album, “Une Aventure de Yves Rokatansky: Le Témoin”:

I 1988 mødte Dragan de Lazare så forfatteren Mythic, som tilbød ham at være med til at skabe serien “Rubine” sammen med Francois Walthéry. Sideløbende med “Rubine” har Dragan de Lazare bidraget til et serbisk tegneserie blad, “Finesa”.  

www.bedetheque.com skriver, at Francois Walthéry har været med til at tegne de første ni af de ti “Rubine” albums, der er udkommet. Så er vi blevet så meget klogere!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *