Home / Blogs / Hartungs galleri / Alle mine helte på én side

Alle mine helte på én side

Jeg ved, at spændingen må have været ganske ulidelig derude, host, men nu skal den udløses. Her kommer nr. 3 på min personlige liste over “holy grails” fra min samling af tegneserie originalsider. Det er en side af selveste Richard Corben, tegnet i 1970, da undertegnede var en knægt på otte år. Corben fik til opgave af lave en énsides tegneserie til fanzint Squa Tront nr. 4. Resultatet blev historien “Duel of the Titans”, som siden er genoptrykt i Corbens bog “Flights Into Fantasy”.

Det ganske særlige ved denne side er naturligvis, at Corben har samlet tre af mine største helte på denne begrænsede plads: Conan the Barbarian, Tarzan og Prins Valiant! Halleluja! Hvad mere kan sjælen begære? Hvor godt kan det blive. Klassisk Corben – og klassiske tegneseriehelte.

Siden taler vel for sig selv, men altså. Conan har kidnappet en sexet pige med bryster i den sædanlige Corben-størrelse. Hun skriger på hjælp, det utaknemmelige skarn. Tarzan kommer til undsætning, og mens de to barbarer slås, griber Prins Valiant ind og slæber af med sit bytte.

Der er en sjov lille historie om, hvordan jeg fik fingre i denne kuriøsitet. En dansk kunde hos Comicart.dk bad mig sælge en original Peanuts stribe for sig. Jeg fandt en amerikansk køber, som kun ville betale med en en blanding af kunst og kontanter – det kaldes en trade deal. Jeg var egentlig ikke meget for det, da jeg selv skulle have en større sum penge op af lommen for at kunne betale min danske kundes pengekrav. Peanuts handles som bekendt til 40.000-70.000 kr. striben. Men da jeg så, hvad jeg kunne få i bytte, gik jeg ind og mellemfinansierede handelen – og scorede dermed denne Corben-side. Så skulle den jo hurtigt sælges videre. Men det har jeg ikke kunnet få mig selv til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *