Home / Blogs / Kolde franske tegneserier

Kolde franske tegneserier

Jeg må li-ige henlede opmærksomheden på gårsdagens Søndags Politiken, hvor min opmærksomhed blev fanget af en omtale af en hjemmeside med en top tyve liste over de bedste fransk – belgiske tegneserieudgivelser kåret af 15 franske tegnere, forfattere, redaktører samt nogle fans i flg. hjemmesiden selv.

Siden hedder  www.coolfrenchcomics.com , og det er da ganske interessant læsning. Politiken havde valgt at bringe de ti øverst placerede. Her er Jean Giraud / Mobius selvsagt placeret og Tintin i Tibet er nummer 1. I øvrigt en interessant side at pløje rundt på.

 mvh.

 

 

4 comments

  • Elsker toplister. Og de gør lige som jeg tager et album fra hver serie.

    Nogle på listen kender jeg ikke eller kun sporadisk og jeg savner også en del.

    Googa, hvis du nævner Vance så bliver du også nødt til at nævne en specifik serie og hvis konceptet skal følges så skal der vælges et specifikt album. Jeg ville nok vælge Bruno Brazil, hvis jeg skulle have Vance med.

    Det er en skandale at de ikke har Lucky Luke på listen og vildt at Peyo ikke er med på listen. Det må være “Smølf den Store” der her skal ind, det er et mesterværk, selv om jeg også godt kan lide Henrik og Hagbart og Benny Bomstærk. Bernard Prince havde jeg også gerne set på listen, hvilket album ved jeg ikke lige på stående fod. Og Raymond Macherot burde også kandidere til den liste med et Sibyline eller Kloro album.

    Og de overvejer heller ikke Mark Breton, Allan Falk, Natacha, Sammy, Thorgal, Yoko eller Lefranc. Ikke at jeg siger at alle de skal på, men nogle af dem ville måske blive byttet ind, hvis det var min liste.

Leave a Reply