Home / Blogs / Mere Batman

Mere Batman

BM_BLKWHT_Cv1_09faq10822_Der er så meget knald på Batman – møllen for tiden. Hvornår er der ikke det vil nogle måske spørge, men det kører lidt i bakkedal. op og ned. For tiden op! Inden for det sidste halve år er der kommet Batman -66, som er en tegneserieversion af den hedengangne kult TV serie, som mange, MANGE, RIGTIGT MANGE går og håber på udkommer på dvd i en formidabel boks, men det har lange udsigter p. gr. a. juridisk tovtrækkeri, som få kan gennemskue. Tegneserien er et forsøg på, at tjene penge selvfølgelig, men også at fange tonen i den gamle TV serie fra 60’erne, og det eer lykkedes meget godt, men jeg er bestemt forudindtaget og subjektiv. Det er superløjer og dialogen og figurernes attituder ligger pænt tæt på forlægget. Ty Templeton er på som tegner og han er lidt flinke ved især Bastman figuren, som får lov at være en kende mere atletisk en Adam West i TV serien

Så er der kommet “Batman – Li’l Gotham”, et tegneseriehæfte, hvor alle Batman universets indvånere, helte såvel som skurke, er børn, eller mini’er om man vil. Det er set før hos Marvel, hvor der af og til har været forsøg med miniserier, men denne fra DC er formodentlig blevet et hit på baggrund af to optrædener i annuals i 2009, hvor de høstede en del popularitet, derfor hæfteudgivelsen. Det er Derek Fridolfs og Dustin Nguyen, der står for de nuttede løjer.

“Batman Black and White” er en 3. udgivelse, også denne er afprøvet tidligere. Det fungerer rigtigt fint med Batman i S/H. Måske hænger det sammen med at overtegnede har læst utrolige mængder af S/H tegneserier, og således er jeg påvirket i den retning, Men jeg husker, at jeg hele tiden, da jeg var dreng, også udenpå, ønskede at tegneserierne, jeg læste, var i farver, når nu Anders And og Fart og tempo ku’, hvorfor så ikke, Superhelte, cowboys, og junglefolk. Tarzan undtaget, han var i farver, Men det kom jo! Farverne. En anden grund kan selvfølgelig være, at Batman fungerer rigtig godt i lys/mørk, sort, hvid, grå og skraveret på allehånde måder. Det ligger iBatman-66-Main-2-Cover-FINAL2-ace4e Batman universet, med skygger, dunkle steder, skummel stemning osv. Der er kommet et enkelt nummer, bl. a. med Neal Adams, og det er heldigvis ikke så skuffende fra hans hånd som det tidligere har været i nyere tid Der er også en historie af Chip Kid, Batman elsker og samler par excellence.

I de månedlige udgivelser har Grant Morrisson sluttet sit forløb og
Batman Inc. titlen er lukket med en særudgivelse af andre forfattere omhandlende de forskellige “Batmen” ude i verden, og det er der både tilhængere og det modsatte af. Så er der jo også kommet en ny animeret Batman på Cartoon Network, men det er en anden historie! Og den er fortalt andetsteds.

mvh.

2 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *