Home / Blogs / Samlerspalten / [B.0.1] Intro. De døde, de nye og de levende

[B.0.1] Intro. De døde, de nye og de levende

Jeg har igennem de sidste 1-2-3-4 år overvejet, om klummen skulle opdateres, og hvordan det skulle foregå.

Jeg har ultimativt besluttet at lade den gamle tekst stå, som en slags historisk reference. Folk må klikke rundt på sitet, hvis de vil læse den gamle samling af artikler, med de fejl de måtte have… Dog vil der i artiklerne om brugtmarkedet hurtigst muligt stå en lille notits om på de butikker, som imellemtiden er lukkede.

Med glimt i øjet vil Komiklex stort et ikke blive nævnt i denne artikel, ud over denne allerede ene gang, for derefter at blive erstattet af det, som Mogens (tidligere on’n off ansat i Elmegade Antikvariat) kalder ’Biblen’.

Artiklen har tre hovedafsnit og en kort afslutning. Rent publiceringsmæssigt følger der 4-5 selvstændige artikler, som, forhåbentlig, danner et hele for butikker i Danmark omhandlende brugtmarkedet i rigtig mange afskygninger. Jeg kan have misset enkelte…

Jeg har valgt en lidt sjov rækkefølge for denne artikelsamling. De ’levende’ er jo de butikker, som stadig er, hvilket man indtil videre bare kan læse om i den gamle artikelsamling. De ’døde’ og de ’nye’ er jo det nye i denne sammenhæng, hvilket jeg har vurderet til at være det mest spændende. Samtidig har der osse været lidt ’udfordringer’ med at få de ’levende’ i tale pga. forskellige arrangementer, der skulle overståes. Nogle gange i sådan en grad, at jeg på et tidspunkt overvejede, blot at ’rapportere’ om at der ’intet var at rapportere’. Men da jeg skruede bissen på, venligst skal det være sagt, så kom der resultater.

Lad os se, hvad oversigter byder på af godter. Som de forskellige afsnit bliver lagt op vil links blive tilføjet.

  • Artikel #1.1: Denne første del af to. Den del omhandler alle de nye butikker, som jeg har støvet op på Sjælland. Det er klart, at jeg har bedre forudsætninger for at lalle rundt til butikker på Sjælland frem for resten af Kongeriget – Færøerne og Grønland, og Norge , undtaget. Deraf vel også de mere udførlige beskrivelser og sjove anekdoter.
  • Artikel #1.2. Denne er anden del af to. Denne del omhandler butikker hvis placering ligger udenfor Sjælland. Faktisk er denne del et slags opdrag fra Seriejournalen, som jeg har valgt at gennemføre, fordi der er altså andre butikker end dem, som vi finder på Sjælland. Duh!
  • Artikel #2: Lidt morbidt skulle enden have være begyndelsen. I denne sammenhæng er det de butikker, som ikke er mere eller har skiftet fokus.
  • Artikel #3: Denne, skal vi sige, sidste del omhandler de butikker, som stadig er in-business, og dermed er en opdatering på artikelsamling fra den gamle Samlerspalten.

Hvor det har været muligt, vil de fleste beskrivelser også indeholde billeder af butikkens facade og dens interiør. Upload af billeder har næsten dræbt lysten til at publicere det her – upload af flere hundrede billeder er bare en dræber. Bare tanken herom har givet mig strezz. Billedkvaliteten er ikke altid i top, om det skyldes en fejl-40 må I vurdere…

Adresser og telefonnumre kan findes ved at klikke på butikkens navn som også er dens overskrift for det enkelte afsnit. Det står for butikkens regning om deres oplysninger er opdaterede og dermed korrekte. I nogle browsere kan det forekomme, at links kan være svære at se, når de er der. Med det må i tage op med Support Madsen.

Jeg vil undtagelsevis nævne et par stykker, hvor det kan være særlig relevant at formidle opdaterede infos om åbningstider.

F.eks. har Oasen først åben fra kl. 13.00 på hverdage og kl. 10.00 om lørdagen og lukker til normal arbejdstid, og hvis du vil et smut forbi Pegasus er tidspunktet erfaringsmæssigt 15.41 eller senere og frem til lukketid kl. 18.00. Pegasus har (stadig) lukket om lørdagen selvom de i snart et årti har truet med lørdagsåbent. Jeg gætter på, at det nok aldrig bliver aktuelt nu hvor salget på Internet har taget sin store bid af kagen, hvilket måske opvejer behovet for lørdagsåbent.

Ved min første tur til Jylland og Fyn for at afdække, hvad der befandt sig af brugtmarked for tegneserier, var jeg utrolig heldig i uheld, da rigtig mange butikker har åbent til kl. 19.00 i Århus. Dette er ikke længere tilfældet. Enten er de lukkede, lukker nu kl. 18.00 eller også så kan Don (Stribeladen) ikke løsrive sig fra sin butik (i tide). Don forsikrer mig, at tegneserier som business ikke fylder så meget udenfor åbningstiderne.

De fleste beskrivelser og iagttagelser er sket ved besøg i forretninger som i samtale med dem som nu var i butikken på det givne tidspunkt og den givne dag. Rapporteringen har formodentlig også et journalistisk præg. Ellers bliver det en utrolig kedelig omgang. Enkelte beskrivelser er blevet til ved henvendelse til butikken enten fordi jeg ikke havde noget konkret om forretningen, fordi jeg har ringe indsigt i emnet eller viden havde om konceptet / varegruppen, eller også for at få verificeret mine iagttagelser.

Kriteriet for at butikker bliver nævnt her er, at de sælger eller har solgt brugte tegneserier, og jeg har haft eller fået kendskab hertil.

Syntaksen for denne artikelserien er [B.x.y]. ‘x’ er kapitler og ‘y’ er et afsnit i kapitlerne.

Roger?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *