Home / Blogs / Samlerspalten / [B.4.2] Brugtmarkedet i Jylland og på Fyn. Del 2 af 2

[B.4.2] Brugtmarkedet i Jylland og på Fyn. Del 2 af 2

Svendborg – Svendborg Antikvariat / Æseløret
Butikken er åben, når stativerne er sat op udenfor. Da jeg ankom om en sen mørk aften (i sensommeren) til et uplanlagt visit er det kun logisk, at jeg ikke kunne med min tidsplan en mente besøge denne forretning, når den skulle have åbent. Så jeg kan ikke sige meget om, hvad der findes af tegneserier, andet end, at der er et stativ med album samt i vindueskarmen var der opstillet et fortløbende nummerering af nyere Jumbobøger, der solgtes i metermål. Ring, inden I tager et smut forbi forretningen.

Fyns Antikvariat
Dette er nok et overset antikvariat. Men kendt og anvendt af stort set alle samlere af betydning. Mesten dels, mht. at være overset, fordi det ligger på Fyn og det koster en bondegård at tage derover i udgifter til transport. Men det er der jo råd for. De gange jeg har været der, har postordre-delen taget en del af hans tid. Så der sendes altså ud af huset. Der hakkes, tastes og pakkes på livet løs.

I og med, og det er kun mig bekendt, at dette er det eneste seriøse sted, hvor man kan få afsat sine tegneserier på Fyn, så er det også hermed stedet, hvor du kan finde små perler på Fyn. Jeg fandt til eksempel det andet hæfte af serien Onkel Ftata og Fætter Teetah. Eller, det var sådan set indehaveren, Karsten Bøttcher, som fandt den til mig, da jeg gav ham min søgeliste.

Det er godt nok nogle år siden, dvs. før komiks 2004, hvor man i en tråd kunne læse, at Fyns havde Danmarks største tegneseriesamling til salg. Når jeg hører udsagn som ’største’ og ’har alt’ så bliver jeg altid temmelig skeptisk. Jeg har mødt ikke så få storsamlere, der siger, de har haft ’alt’, men så var der lige den og den serie, de lige ikke gad samle på, og så blev hulleren i kompletist øjemed stort. Måske op mod titusinde. Eller også er det bare folk, der har set en samling, der er større end deres egen. Det kan så være ’alt’ fra Biblen eller alt indenfor en genre (Superhelte -> Marvel / DC / Etc. -> osv.).

Men tilbage til den største samling af tegneserier. Det, der faktisk er sandheden, er den, at indehaveren tilbage i 1997 fik certifkat på, at han nu blev registret som den person i Danmark, som havde flest tegneserier; i alt 25.787 stk. Jeg ved, at samlingen er større, men Guinnes opgav for en del år siden de ’lokale’ (læs national) rekorder.

Anyho, det var noget med, at Carsten Søndergaard kom ud som repræsent for Guinnes og i fællesskab talte de op på samlingen. Hvordan og hvorledes kan I jo selv tage forbi, og få en god snak ud af. Se

Certifikat og notits fra Guinnes Rekordbog.

Udvalget er tilpas stort og varieret for de fleste. Der mangler måske nogle krigshæfter. Men dertil kan du spørge ind til eller levere en søgeliste.

Der er brugte og nye. Specielt udgivelser fra mindre forlag finder du her. På det felt er Fyns ganske filantropisk og støtter gerne sådanne udgivelser lige såvel som han samler på dem. På udgivelsessiden står Fyns bag Arne Ungermanns Caligula, dagdrømmeren (2007), og som i skrivende stund arbejder på en udgivelse med Kai Engholms materiale.

I foråret 2009 var butikken fysisk butik lukket, da en del VVS-arbejde skulle udføres. Faktisk lagde renoveringen en stopper for et smut forbi. Et forbi, der blev udskudt med 6 måneder. Trods midlertidig vigende omsætning samt sjusk og forsinkelser ifbm. renoveringen, så har det faktisk ført det med sig, at man har haft mulighed for at shine lidt op på hylderne.

Tidligere ville man dog finde, at der ligger og flyder bunker hist og her. Hav lange øjne og spø’r ind til bunkerne. På trods af, at man havde styr på bunkerne, så tror jeg, at det har været en befrielse at få helt styr bunkerne. Sorteret dem og lagt det frem, som egentlig fortjener hylde- og gulvplads.

Grunden eller grundene til, at Fyns Antikvariat nok kan have gået mange næser forbi, er, at de ikke vil annoncere af overbevisning samt de geografiske forhold, at de ligger (for) langt væk (fra alt) og at deres hjemmeside ikke er en decideret web-shop. Til det første, så sagde Fyns, at det ikke kan betale sig. Lad det ikke stå helt imodssagt, da Store Verners annonce i den næstældste Bibel har givet ca. kr. 4.000,00 af sig fra min hånd indtil 2005 for en sølle investering på under kr. 800,00, der er fradragsberettiget.

Kan det betale sig. Ja, det kan og bør det være. Jeg havde måske kigget forbi 5 år tidligere!

Til det andet, sålænge hjemmesiden ikke har en webshop, kræver det en indsats fra køberen, hvis der skal ske en forbindende kommunikation med salg som endergebnis. Det er ikke alle der gider det, selvom nethandler i forskellige former for praksis er ved at være mere end normen i dag.

Hvis du tager forbi Bolbro ved Odense, så er butikken klart et besøg værd. Jeg er endnu ikke blevet skuffet. Udbudet ligger noget under Specialforretningerne, men på højde med de væsentligste antikviarater i City, når vi snakker volumen af udbudet. Måske noget højere, fordi Fyns er Fyns pol. Fyns er hvad Bogkælderen er for Sjælland. Bare meget, meget bedre.

Jeg har nu besøgt Fyns flere gange, så er jeg ikke længere i tvivl, idet indehaveren, Karsten Bøttcher, der er en rigtig fin, vidende og intereseret i tegneserier, og at den lever. Det sidste kendetegner faktisk for en stor dels vedkommende de tilbageværende butikker, som handler med bøger-, at de også har tegneserier, som interesse. Han er til tider et helt arkiv, men må også sande, at hans eget samleri, som blandt andet indebar et ekstrajob hos Postdanmark i begyndelsen, nok har lagt fundament for en lettere falsk demens. Jeg kender selv til det.

I forbindelse med mit besøg hos Læsehesten i Aalborg, så ville jeg høre, om ’chefens’ udtalelse fra deroppe virkelig holdt vand; at ”Garfield er det samme som rede penge.”

Denne udtalelse, hvis ikke konstatering, bunder i, at Læsehesten blot havde et enkelt Garfiel nummer – bind 28 – i 6-8 eksemplarer tilbage. End ikke engang de ’almindelige’ bind 1-4 kunne man støve op. Det gjorde udsagnet til dels. For dengang Garfield kom på udsalg for en del år siden, så købte Fyns et assorteret udvalg af den serie samt diverse andre. To paller blev det til. Hertil udbryd Karsten, at ”det her går aldrig godt.”

Denne bemærkning skal ses i det lys, at Garfield længe ikke havde været det helt store i antikvarisk forstand, hvor de almindelige fire første bind altid kunne støves op. Men serien har altså ret mange numre på bagen, og oplaget, må det antages, at være faldende (læs vigende) over de seneste år. Som det har udviklet sig med alt andet indenfor tegneserier, der er lidt efterspørgsel på, så betyder lavere oplag for serier, der er efterspørgsel på i lang tid efter premiere, at den nomimelt vil stige i værdi (’betragteligt’). Så Fyns havde en falsk fornemmelse – det gik altså rimelig godt. For, så man måtte konstatere, så var der ingen af de potente numre til salg i butikken.

Bogcentralen Viborg
Fik denne forretning anbefalet af Dollerup, som havde været forbi en måned forinden og havde fundet lidt han kunne bruge. Mine forventninger var i top. Butikken ser faktisk nydelig ud udefra, som det også kan ses af billedet. Men da jeg endelig trådte ind i butikken, var indehaveren ikke ligefrem den mest engagerede på dagen.

Lidt slattent viste han mig til afdelingen for tegneserier. Det mest rammende jeg her kan sige er om udvalget og præsentation, er, at bruge de ord han sagde om sit eget udvalg; ’Der er ikke meget at komme efter’. Jeg syntes udvalget var ganske trist, og der manglede bare et tegneseriealbum, som kunne løfte mit øjenbryn. Faktisk så var der er par Thorgal album, men de er altså på udsalg for tiden. Også i 2011.

Bogcentralen var helt klart bunden på denne rundtur i Jylland. På vejen ud af butikken var indehaveren mere interesseret i at tale i telefon end hilse farvel. Et nødigt nik fik man måske.

Kjærs boghandel og Antikvariat

Har ikke besøgt denne butik. Fandt den ved research eller gennemlæsning af denne artikel.

Silkeborg
Mit første stint mislykkedes. Det andet slog også fejl. Det slog fejl grundet min ringe forudgående research og dermed kendskab til hurtigste tilkørselsrampe til motorvejen mod Silkeborg i mit forsøg på at smutte forbi Læsehesten i Silkeborg. ’Fejlagtigt’ opgav jeg at køre fra Horsens til Silkeborg, da jeg havde nået 5 km på et kvarter på vej ud af byen. Jeg mente samtidig, at det kunne jeg ikke nå, da der ifølge mit kort ikke var en direkte motorvej til Silkeborg. Mine jydske venner siger mig, at distancen tager 20 minutter, hvis man tager motrvejen (doh), og jeg havde 50 (sigh). Næste gang bliver lykkens gang.

Egentlig skulle jeg bare forbi Læsehesten, men det nåede jeg såmænd ikke. Jeg håbede i det stille på, at man havde lang åbningstid. Det mente jeg, at man annoncerede med på nettet. Måske var det er anden butik. Den var lukket. Imidlertid gik jeg ikke uforrettet tilbage til dytten.

På vejen hen til Læsehesten så jeg en underfundig biks, som lidt mindede om en biks med antiviteter. Ved nærmere eftersyn, så jeg, at de også havde bøger. Mange bøger. Og det var en Fingal!

Bøger & Antik / FinÇal – Silkeborg
Efter et mislykket togt til Silkeborg, er det altid rart, når man finder noget, man ikke regnede med, man ville finde. Butikken, som indehaveren selv lidt bryster sig af, er ikke særlig kendt i almindelighed, men byens handlende som kollegaer kigger forbi og finder ofte noget, de kan bruge. Man forsøger i hvert fald at have kvalitet for samlere på hylderne som i bunkerne.

Dertil kan man sige, ja. Der var noget at komme efter! Der var ikke mange tegneserier, men de der var, var faktisk ganske ok. Lidt Linda & Valentin, Smølferne, Knold og Tot årgang 1915, 1917 og 1918, Carlt (1942) og lignende. Men lidt mere for min smag, så var der også en lille sjat litteratur om tegneserier. Det ser man ikke særlig ofte. Faktisk meget sjældent. Før turen derover, havde jeg læst om en bog der hed Sex og Serier, som jeg blev lidt tilfreds over at have fundet ved denne tilfældighed. At den så var svensk, gjorde ikke noget.

Til mit held, så valgte Fingal at have åbent længe på en midtugehverdag. Også lidt for min skyld, når der nu var en kunde i butikken.  Alt i alt er det måske så meget sagt, at Fingal handler med tegneserier, men hvis det er i god stand tager han det ind og samler det i rummet bag disken.

Kontaktoplysninger:  ligger i Nygade 39, 8600 Silkeborg, tlf. 86 82 57 23

Læsehesten – Silkeborg
Da jeg endelig nåede forbi i åbningstiden i tredje forsøg var skuffelsen næsten ligeså stor som mine anstrengelser på at nå forbi Silkeborg i åbningstiden.

I mit lidt forkølede første forsøg på at nå forbi, fik jeg taget nogle billeder af frontfacaden og tog et kig ind gennem forruden. Den virkede stor. Der var flere, som kunne anbefale den, fordi den havde et godt udvalg. Jeg måtte vel forsøge, at vende tilbage.

I dag 2010, og hvis man er til tegneserier, er der stort set intet af komme efter. Dette kunne jeg straks få bekræftet af ekspedienten, som kunne berette, at der ikke kommer mange tegneserier forbi forretningen, som de kunne og ville tage ind. Det var stort set ophørt.

De har gjort sig i tegneserier tidligere, hvilket også til dels kan bekræftes ved, at de sjatter af Elverfolket, Doonesbury samt XII, der stadig er at finde i butikken plus det en noget slidte Linda & Valentin bd. 1 samt et gigant restoplag af Jackie #1 (fra omkring 1972), kunne indikere på en tidligere storhedstid for tegneserier. Det sidste kan måske forklare, hvorfor specielt Jackie #1 er sådan lidt svær at finde på den anden side af Storebælt…

De sjatter af de nævnte titler markerer blot det faktum, at rigtig mange af titler fra den serie samt lignende blev solgt på markeder gennem det seneste år.

Ekspedienten kunne fortælle, at titler, hvilket vil sige albums, som er prikkede, er dubletter. Det kigger hun efter, når albums bliver solgt; for så skal der fyldes op.

Placeringsmæssigt ligger tegneserier centralt placeret i butikken. Til højre for indgangen finder du en hylde på ca. 3 meter med albums + 2 mælkekaster. På den anden side finder du pocketbøger mens præcist i midten er et reolsystem som i mandshøjde til brystet huser hæfter; både blade samt pocketbøger.

Lidt skråt til højre på disken, kunne ekspedienten vise et beskedent udvalg af erotiske tegneserier af metervaren samt enkelte lidt mere ’interessante’ albums, deriblandt den omtalte Linda & Valentin.

Prismæssigt ligger men lidt under middel. Imidlertid må man erkende, at man ikke helt tager hensyn til stand. Man kan sige, at et eller andet skal en ting jo koste. Jeg har dog det indtryk, at du sagtens kan handle på den bløde mellemvare.

Bogcentralen – Herning
Hvor er det bare typisk. Når man ser forretninger her i Jylland, så tror man, at forretningerne ikke kan rumme meget. Man tænker slet ikke på, at butikken også kan gå ind i dybden på matriklen. Det kan billederne klart vise for specielt denne butik. Denne her ligger helt klart på linie med Læsehesten i Randers.

Der er masser af underholdning. Hvad der er mangel på på Sjælland er der til overflod i Jylland. Specielt denne butik havde masser af Bill & Ben, Texas, Morgen Kane, V-bøgerne, osv. som man ikke finder i mængder mage til på Sjælland. Men det er jo ikke tegneserier. Er der så tegnserier?

Udbudet af almindelige gængse serier er faktisk også ganske pænt. Jylland kan sagtens mønstre pæne mængder af hæfter. Eller blade om man vil. Men samlerværdigt er der underskud herpå.
Det, jeg var lidt usikker på, var, om de også solgte nye tegneserier. Der var faktisk en del fra Egmont, men også de nye Steen & Stoffer i indbunden udgave til 129,50, som faktisk var på tilbud. Hvorfor man frivilligt lader en tyver gå til på en af de mest populære serier udgivet i Danmark, forstår jeg ikke. Jeg kunne jo have spurgt, og blive klogere.

Mens jeg var der, så var ekspedienten i gang med at bagge en del superhelte. Fortrinsvis Edderkoppen. Efter jeg havde sonderet terrænet for album til venstre for indgangen, kunne jeg konstatere, at der intet var, som kunne få en samler op af stolen. Det meste var nusset, nogle havde hjørnecut, og der var en trumfalbum samt de obligatoriske 2-3 stykker Bernard Prince. Det ville der blive gjort noget ved, i det de havde et stort lager af albums, faktisk af samme skuffe, som de bare manglede at få lagt ud i butikken.

Så på sigt, er der måske noget at komme efter.

Har et samarbejde med Bogcentalen – Horsens. De deler hjemmeside.

Bogcentralen – Horsens
Har faktisk et pænt stort udvalg. Overraskende mange børneserier. Fandt ca. 50 Bamseblade, jeg manglede. Helt uhørt i dagens Danmark, at være i stand til at finde så mange af denne gamle og meget pædagogiske tegneserie.

Tegneserier er som udgangspunkt at finde under ‘bæltestedet’.

Imidlertid har jeg ikke rigtig forstået deres byttepolitik. Den imponerer mig ikke.

Kommer du ind med nyt, får du typisk kun 20 % af salgsprisen i bytte. ½-delen, hvis du vil have kontanter. Derimod, hvis du kommer ind med varer, som har været forbi butikken før og stadig har det berømte prismærke Bogcentralen på får du 50 % i bytte. Og igen ½-delen vi du vil have kontanter. Argumentet må være, at de tager sig betalt for handling… Nu borede jeg ikke voldsomt heri, fordi udvalget var begrænset, at man kan sige, at den form for bytte-købmands-politik kan have sin relevans for den bløde mellem-metervare, men ikke for ting, der er efterspørgsel på, hvis man skal spørge mig.

Dem havde de også nogle af tæt ved kassen. Placeret i godt 2 meter højde.

Har et samarbejde med Bogcentalen – Herning. De deler hjemmeside.

Kig på billederne, og dan din egen mening.


Læsehesten – Skive
Dette er en traditionel Læsehesten. Der er alt indenfor underholdning, som det tidligere er nævnt for lignende forretninger. Udvalget, syntes jeg, er pænt, men ikke prangende. Jeg tror ikke, at de kører efter Biblen, for der var ikke meget spændende indenfor album-genren, som kunne give en klar pejling i den retning. Det, man dog kan være sikker på, er, når der ikke står pris på en vare, så tager man halvdelen af den påtrykte pris.

Læsehesten i Kolding
En lille geshæft med begrænset udvalg af hæfter, tegneseriealbum og Anders And. Priserne er overkommelige. Det er muligt, at finde godbider. F.eks. fandt jeg dette samlebind af Eva & Adam, som jeg ikke vidste eksisterede. Bibelen har udeladt den. På det hollandske bogmarked på Rådhuspladsen fik lukket hullet for en samlet pris på 110,-. Udsalgsprisen var samlet 894,-.

Butikken er en smule trang, men har sin charme.

Tegneserierne findes i stueplan (jeg tror, at der er noget på første sal, men er ikke sikker). Butikkens ejer, ejer bygningen, og så vidt jeg kunne forstå, så er butikken en slags seriøs nebengeschäft for en del af familien.

De få minutter jeg er i butikken kommer der ofte folk ind i forretningen og pludrer om deres interesser og særinteresser. Lidt ligesom i Stribeladen og Pegasus. Her går talen dog ofte på andre emner end tegneserier. Specielt sønnen tager del i disse diskussioner.

Jeg har nu været der tre gange, og altid fundet noget. Deriblandt det omtale Eva & Adam samlebind, men også Sussi Bechs Dalila den Drevne bind 2: Tyven fra Cairo til 15,-. I øvrigt et bind jeg aldrig er stødt på før på Sjælland. Nogle godter er altså at finde i Jylland.

På tegneseriefronten har man valgt en del af udvalget fra til fordel for konsolspil generelt.

Jeg ved dog ikke om der er en sammenhæng. Jeg spurgte ikke. På vejen hen til Læsehesten var jeg forbi Kirkens Genbrug, eller tilsvarende butik, hvor jeg fandt en kasse med diverse Agennt 007 hæfter samt relaterede titler, som alle havde prismærke på fra Læsehesten i Kolding. For mig ligner det en klar udfasning af i den butik et mindre efterspurgt varesegment. Det sælger bare ikke godt nok ift. Playstation og Xbox-spil.

Oplysninger om butikkens beliggendhed kan findes her.

Læsehestens øvrige vers kan findes i Biblen på side 565.

Byttecentralen i Kolding
Byens største forretning for genbrugsting til underholdning. Moderat udvalg af superhelte og Anders And samt punktvis moderat og varieret udvalg af tegneseriealbum. Nogle titler syntes at komme fra et restparti, hvis udvalg syntes at komplementere med det som man finder på Sjælland.

Det er jo kun godt, hvis man formår, at kigge forbi. Skidt, hvis man ikke gør.

Generelt kan man sige om Jylland og Fyn, at der findes væsentlig flere mindre genbrugsbutikker, som dem man også kunne finde i København frem til midt-halvfemserne. Konjukturerne har langsomt elimineret disse butikker i København til fordel for andre butikstyper på Sjælland, mens flere har overlevet vest for Storebælt. Tag bare en tur omkring Frederiks Allé og nogle af dens sidegade i Århus med, hvor du vil finde 4-6 stykker på bare 1 km.

F.eks. findes de to sådanne forretninger også i Nyborg. Dem fandt jeg, fordi jeg blæste inde på Fyn-siden af Storebæltsbroen en decembersøndag, hvor de ganske praktisk havde åbent, så man kunne fordrive tiden der de næste timer. Jeg husker ikke adresserne, men ud fra Krak’s kan jeg omtrent pejle mig ind på henholdsvis Vindingevej/Strandvejen (lille geschæft med nips og lignende)og Korsgade (pæn stor genbrugsbutik med bøger, film og måske også musik). De gjorde begge en dyd ud af at gøre opmærksom på, at de tog tegneserier ind.

Opsumering
Det, man kan sige, er, at for samlere står det rigtig slemt til. Der er langt mellem butikker. Og der er langt, at komme efter for både samlerobjekter som den gode mellemvare. De kan ikke allesammen nås på en dag eller to, og nok heller ikke på tre dage, hvis ambitionen er, at du skal hele vejen rundt. Så hjælper det heller ikke, at man, dvs. undertegnede, brugte Lademans kort over Provinsbyer fra omkring 1984.

Praktisk håndtérbar, men til tider upræcist med stilistisk præcision. Og samtidig er det jo hverken DDR eller Komodo-øen, hvor enhver afbildning af bebyggelse på kort fremstår som lovning på lokaliteter blot er en mulig Potemkinkulisse.

Skal vi være faire, så er byudvikling godt nok en by i Rusland, men ikke i det driftige Jylland, og sikkert også Fyn. Land er ’billigt’, ift. Nordsjælland og KBH. I hvert fald må det antages, at land er billigere. Og hva’ så?

Så hvad er, er, at løbende byudvikling, og specielt forbrug af midler inden den nye kommunalreforms indtræden, fik betydning for mine muligheder for at bruge min Lademans fra 1984, som gik fra vejledende til brugbar i forskellige kadence, hvor jeg som minimum mødte mit Waterloo i Horsens. Havde jeg blot gjort et tredobbelt-vognbaneskift til venstre mod centrum frem for at følge kortet, havde jeg nået Silkeborg med og omegn i andet hug, men jeg fik forvildet mig rundt omkring centrum i Horsens for senere at stå midt på Rådhustorvet, som i følge mit Lademans skulle være en vej. Det tog mig op til 45 minutter, inkl. det at finde en passende parkeringsplads, indtil jeg fandt Bogcentralen.

Hvad kan man i endog meget store vendinger karakterisere Jylland og Fyn ved?

  • At der er langt mellem butikkerne (typisk 1 times kørsel mellem hvert holdepunkt)
  • At der er langt mellem snapsene (der er måske 2-3 eller sågar 4 gode butikker med et fast, stort udvalg)
  • At der er forfærdelig mange hæfter i jævn stand (stempel, uaftagelige klistermærker) ift KBH. Forbavsende mange. Måske en faktor ml. 3-5, hvis sådan et forhold giver mening.
  • At hæfter fremover vil koste enten kr. 5,00 eller kr. 10,00 (3 forretninger bekendtgjorde dette overfor mig, at den praksis for prissætning vil man anvende frem over).
  • At tegneserieandelen er vigende og skrumper ind (til fordel for fx ’hjælpemidler’ <- ’I kid you not’)
  • At der for hver provinsby / provinshovedstad minimum er 3-4 ’Kirkens Genbrug’ og lignende second hand butikker.
  • Prisniveauet, men pas på her, idet jeg generaliserer voldsomt, ligger på linie med Biblens (5. udg.) i de fleste butikker. Dog måske noget under, hvor samlerobjekter ikke findes i et passende kvantum eller hvor standen nødvendigvis er i top. Udbud bestemmer priser(ne), og dermed favoriseres den manglende tilgængelighed over stand.
  • Til trodsfor de mange udfordringer nævnt her, så kan du sagtens finde både albums og hæfter i denne del af Jylland og Fyn som længe ikke er tilgængelig på Sjælland. Og det til fornuftige priser. Det er vel et plus, som man som tegneseriselæser kan tage med sig.
  • Ikke at forglemme Valhalla. Aldrig har jeg mødt så mange, der har spurgt til det nye album mens jeg var til stede i butikken. Følgende butikker blev der forespurgt til Valhalla som det nye album mens jeg var der
  1. Fyns Antikvariat
  2. Blad-bixen
  3. Stribeladen
  4. Bogcentralen i Vejle
  5. Og sikkert -1-2 andre butikker, som jeg ikke husker mere hvor / hvem
  • ’Kontant køb’ gælder for udvalgte varer. På Sjælland er dette kun set, hørt og oplevet i Pegasus på Nr. Farigsmagsgade! Nu også i Bogkælderen og i Warhammer-butikken i Taastrup.
  • Og så til sidst: ”Garfield er det samme som rede penge.” – Citat ’Chefen’, Læsehesten, Aalborg.

”Over and  out!”