Home / Blogs / Var der et liv før Watchmen?

Var der et liv før Watchmen?

…..eller fandtes Watchmen før Watchmen? Nu våses der da mere end ellers i Robins blog, tænker du måske, kærer læser. Men spørgsmålet eller spørgsmålene er nu ikke helt tåbelige efter min mening.

I et stykke tid  er det på diverse tegneserierelaterede hjemmesider blevet diskuteret, hvorvidt det er helligbrøde eller ej at pille ved Alan Moore og Dave Gibbons uomtvistelige mesterværk Watchmen. DC har fået den idé, som man måske ved, at lave en stribe miniserier med fællestitlen BEFORE WATCHMEN, og der lød et ramaskrig og der blev både bandet og svovlet , da DC spændte nogle af deres allerstærkeste kræfter forprojektet både på forfatter- og tegnersiden.

Jeg skal ikke hér komme ind på de forskellige synspunkter pro et kontra dette projekt, det vil føre for vidt. Man kan ved selvsyn efter kort tids surf ‘en på det dersens internet forvisse sig om, at der blev debatteret, f. eks på hjemlige side 9 og selvfølgelig endnu mere på engelsksprogede sites. 

Jeg glædede mig imidlertid til at se, hvad de forskellige garvede folk kunne frembringe, og det var med en spøjs og underlig fornemmelse jeg åbnede, læste  og lagde første nummer væk. Det var som at læse en tegneserie, jeg har læst før , men som jeg ikke har læst før. Ikke på den der “øj, hvor er det forudsigeligt, for jeg har læst mange tegneserier”-måden, men mere såd’n “jeg kender det her univers, men ikke de her detaljer og ting”. Der er mange tegneserier, med tryk på serier, der efterlader læseren med en lyst til mere, sådan er det jo med nogle serier, ellers var de det jo ikke, men her var både tale om en sær genkendelse og genkendelsesglæde kombineret med en forunderlig fornemmlse af at få lov at kigge ind bag Alice’s spejl, eller Watchmens måske snarere. Det var virkelig “weird” i mangel af et bedre dækkende dansk ord og frydefuldt, for her var mere af noget, jeg ellers ikke troede der var mere af! Lidt, uden sammenligning iøvrigt, som hvis der kom et Tintin album, som havde forputtet sig, af mesteren selv. Så jeg er godt tilfreds.

Det er med vilje, der ikke er spækket med navne på tegnere og forfattere. Mange kender dem allerede og ellers må I ud og lege detektiv. På med maske og kappe!

mvh.