Home / Film & TV / Man of Steel – En Superman reboot

Man of Steel – En Superman reboot

Det er godt over 60 år siden verdens største superhelt, Superman, første gang blev filmatiseret. Dengang, i 1951 i Superman and the Mole Men, var det i sort hvid, papflad 2D og med special effects a-la teater smoke-and-mirrors.

Filmen tog tolv dage af lave, og egentlig var det mere et ”pilot afsnit” af en kommende TV-serie, Adventures of Superman, end en decideret film, men den knap én time lange film blev vist i biograferne, med George Reeves i rollen som Superman.

Den første rigtige Superman film kom i 1978. Filmen blev instrueret af Richard Donner og er den til dato mest indtjenende Superman-film nogensinde. Manden af Stål blev spillet af den veloplagte Christopher Reeve, som sidenhen blev synonym med rollen.

Det blev til fire Superman film med Reeve som Superman. Selvom den første film stadig står som et fyrtårn, blev de følgende film desværre blot ringere og ringere. Og det var da også den første Supermanfilm Bryan Singer havde brugt som udgangspunk, da Superman Returns fik premiere i 2006. Faktisk var Singer så stor fan af filmen fra 1978, at Superman Returns faktisk kan ses som en direkte efterfølger til den.

Nu er Superman så tilbage i biograferne.

Fredag d. 14 juni får det nyeste skud på stammen premiere over hele verden, denne gang med Zack Snyder som instruktør, og den forholdsvise ukendte Henry Cavil (set i diverse TV-serier) som Superman. Nu er der ikke så meget smoke-and-mirrors, men state-of-the-art 3D cgi og et budget på estimeret 225 millioner dollars.

Som det jo så populært er i Hollywood i disse år, så bliver bøtten denne gang vendt på hovedet, og vi får endnu en reboot af et kendt franchise. Det er den kendte konstellation David S. Goyer / Christopher Nolan (dem fra Batman-rebooten) der har skrevet historien – så forventningerne er høje.

Zack Snyder som instruktør er lidt et wildcard. Han har allerede to filmatiseringer af tegneserier på samvittigheden, 300 (som han er ved at lave en efterfølger til) og Watchmen, som begge var forholdsvis vellykkede, men han har også skabt pinligt makværk som f.eks. Sucker Punch.

I Man of Steel starter vi helt ved begyndelsen. Planeten Krypton står foran sin undergang, og for at redde sin nyfødte søn Kal-El’s liv, sender videnskabsmanden Jor-El (Russel Crowe) ham af sted i en sonde til det eneste sted han kan – Jorden. Præcis som vi kender historien bliver rumbarnet fundet og adopteret af bonden Jonathan Kent (Kevin Costner) og hans kone Martha (Diane lane).

Skurken som Superman skal prøver kræfter med i eye-popping 3D er ingen ringere end General Zod. En karakter der først blev skabt i de kulørte blade tilbage i 1961, men som også var hovedskurken i den anden Superman film i rækken, fra 1980.

DC har udtalt at Man of Steel bliver den første film i en ny række af superheltefilm der kommer til at foregå i et ”delt univers”, som vi kender det fra de mange, mange Marvelfilm. Allerede i 2015 skulle den første Avenger-film være klar.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *