Home / Film & TV / Der er superhelte i mit fjernsyn

Der er superhelte i mit fjernsyn

Der er Superhelte i mit fjernsyn - tvserier HULK

Lige nu er der to tendenser der gør mit tvliv meget mere spændende end det plejer. Først har vi, at vi – i hvert fald ifølge medierne – lever i tv-seriens guldalder. Der er aldrig blevet produceret så meget godt fjernsyn. Og så har vi den anden tendens;  superhelte er blevet en guldgrube.

Den kombination er i min øjne helt fantastisk, for det betyder at jeg ikke skal vente et helt eller et halvt år på en ny superhelte film (hvilket selvfølgeligt er et luksusproblem, for da jeg var en knægt skulle man vente fem år mellem hver af dem). Der kommer faktisk en lille ny en hver uge. Og fordi der er så mange af dem, bliver de også nødt til at have en hvis kvalitet for at kunne konkurrerer.

Jeg siger ikke at de er True Detective eller Breaking Bad, men de er stadig bedre end de fleste af de tidligere forsøg på superhelte tv-serier (selvom jeg stadig har et svagt punkt for Smallville). Og fordi det er faktiske nørder der skriver og producerer mange af serierne bliver det ikke kun til pengemaskiner, men derimod til små kærlighedserklæringerne til de tegneserier de kommer fra.

Men det er stadig et noget broget landskab derude. Mest fordi der er to forskellige forretningsmodeller. De to største spillere på tegneseriemarkedet, DC og Marvel, har valgt at tv-serifisere deres blade på to meget forskellige måder.

Agent Carter TVMarvel har nærmest religiøst forsøgt de sidste mange år at gøre deres navn til at blive hvermandseje. Alle ved snart hvem de er – selv ikke-nørder. Og det i sig selve er imponerende. Men så har de også valgt, at alt de sender ud i enten biografen eller fjernsynet, skal hænge sammen i et samlet univers.  Et blæret projekt som jeg har stor respekt for. Det gør at man ved, at hvis der sker noget i et afsnit af en serie eller i en film, påvirker det alt det andet. Det kan så give nogle kreative benspænd, da forfatterne på serierne og filmene ikke frit kan bruge løs af figurerne fra tegneserierne da der kan være en anden plan med dem på et senere tidspunkt.

Pt har Marvel to serier. Begge født ud af biograffilmene. Angets of SHIELD og Agent Carter. Effektivt set er  det den same serie, hvor Agent Carter er en flashback serie til Agents of SHIELD. Begge serier handler i høj grad om det der foregår rundt om de helte vi ser i biografen. Det er både seriernes styrke og svaghed. For vi ved jo godt at Robert Downey Jr. Ikke dukker op i hvert afsnit, men på den anden side er man også lidt ”hvorfor gør han ikke det?”. Men begge serier er bestemt værd at se (dog skal man et stykke ind i AoS første sæson før den bliver rigtig god). De er bestemt med til at gøre Marvels filmunivers endnu bedre (og større).

The UndertakingDC, den anden af de store tegneseriekæmper, har valgt en helt anden vej. Hr og Fru Jensen kender ikke navnet (eller brandet hvis vi skal være lidt ’00 agtige) men kender derimod figurerne bedre. Superman og Batman må betragtes som superhelte ALLE kender. Så de har valgt at det er figurerne der er det vigtige og ikke om de passer ind i et stort univers.

Så DC har solgt deres superhelte tv rettigheder til alle mulige forskellige tv-selskaber.  De eneste der pt eksisterer i det samme univers er Green Arrow (Arrow hedder han bare i tv udgaven) og Flash. Men udover det er der en Constantine serie (fra serien Hellblazer), Gotham (kendt som Batman uden Batman) og der kommer en Supergirl serie. Alle sammen foregår de i hver deres univers.

constantine-tv-series-matt-ryanArrow og Flash er klart de stærkeste af de serie (Supergirl har jeg af naturlige grunde ikke set endnu, da den først har premiere senere på året). De har begge dog en tendens til at blive lidt soapy og kisse-missse’ede men det er til at se igennem med når man får lov at få en ugentlig dosis superhelte-gejl. DC har også et fantastisk skurkegalleri som de bruger godt.

Constantine var (den er næsten med garanti ikke fornyet til en anden sæson) fejlplacering rent tv-kanal mæssigt. En serie der handler om druk og dæmoner kunne være blevet fantastisk på en af de amerikanske betalingskanaler hvor der er mindre censur. Men nu blev den bare lidt: meh.

Gotham kører det lidt bedre for, for det er en fantastisk by. Men den ved ikke hvor alvorligt den skal tage Batman universet og sætter sig imellem en masse stole. Den har potentialet til at blive fantastisk, men så skal forfatterne tage sig sammen (og giv nu Gordon det overskæg).

Men ligegyldigt hvad, så er mit fjernsyn (og biograf) fyldt med superhelte. Og det kan aldrig være en dårlig ting. Og det ser ud som om det fortsætter de næste mange år.

Gotham TV

2 comments

  • Svagheden i Constantine er (var) efter min mening nærmere, at den så hurtigt blev presset ind i en skabelonagtig episodeopskrift, der ligger alt for tæt op ad Supernatural, uden den dynamik, der får Supernatural til at fungere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *