Home / Film & TV / Superhelte i mit fjernsyn: POWERS

Superhelte i mit fjernsyn: POWERS

Der er Superhelte i mit fjernsyn - POWERS

Endnu en tegneserie konverteret til tv-serieform har set dagens lys. Det gør mig glad langt ind i min nørdsjæl hver gang det sker. Nok har filmene budgetterne til at vise os de store vilde kampe og lækre effekter, men tv-serie formatet passer rigtig godt til historier der har kørt i årevis på tryk.

Denne gang er det tegneserien POWERS som er blevet oversat. Et projekt jeg virkelig har set frem til – flere gange. For der blev faktisk produceret et pilot afsnit for nogle år siden, men det kom aldrig længere end det, og der troede jeg faktisk at det eventyr sluttede. Men så blev superhelte tv-serie det nye sort og projektet vågnede igen.

Playstation besluttede sig for at de også ville lave tv og konkurrerer med Netflix og Amazon om de der online dollars.  Og Powers skulle være deres debut serie. Hvilket er både smart og modigt. Smart fordi superhelte er the shit lige nu, og modigt for så mange er der heller ikke der kender Powers.

Powers handler, meget firkantet, om almindelige betjente der undersøger forbrydelser hvor der er folk med superkræfter involverede (eller powers som de kaldes i serien). Vi følger Christian Walker en tidligere superhelt som har mistet sine kræfter og hans nye partner Deena Pilgrim.

POWERS TV 2Jeg har set de første 3 afsnit af serien og der er noget jeg er nødt til at sige, før jeg fortæller noget som helt mere. Jesus Kristus, hvor er første afsnit dårligt! Altså virkelig, virkelig, virkelig dårligt! Jeg har læst flere positive anmeldelser og jeg forstår dem ikke. Og det er en kombination af mange ting der gør det så forfærdeligt. Først er der det, at de skal skabe et helt nyt univers inde i seerens hjerne, så der skal forklares en frygtelig masse. De forsøger at gøre det igennem dialog og nogle sladderudsendelser inde i serien. Men det er så åbenlyst for at forklare, at det bliver latterligt. Og det virker heller ikke som om skuespillerne helt havde styr på deres figurer, og siger replikker som fik mine tæer til at krumme sig så meget, at jeg var bange for at de ville brække af. Og effekterne er desværre heller ikke noget at skrive hjem om.

Så det tog mig lidt tid at tage mig sammen til at se afsnit 2 og 3. Men tak guderne for at jeg gjorde det. For pludseligt vidste serien hvad den var. Og samtidigt skrottede den alt hvad der sker i tegneserien – og så alligevel ikke. De har taget en masse historier fra bladene og blandet dem sammen og skabt noget helt nyt. Og det fungerer fandeme. Desværre så er effekterne stadig skod, hvilket er virkeligt ærgerligt i et superhelteshow. Men det er også et meget begrænset publikum. Hvilket kan forklare det ”lave” budget.

Så hvis man kan komme igennem det første afsnit, så ser det ud som det bliver en rigtig fed serie at følge.

Næste afsnit af Superhelte i mit fjernesyn: Daredevil – manden uden frygt

Note: POWERS havde premiere d. 10. marts 2015 på det amerikanske Youtube og PlayStation Network. Der er pt ingen planer om vise den i Danmark.

1 comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *