Home / Film & TV / Thor 2: Sjælevandring og tørre tæsk

Thor 2: Sjælevandring og tørre tæsk

I dag har den anden solofilm med Marvels version af Thor, The Dark World, premiere i biograferne. Thor tager ud for at finde sig selv, og uddeler en ordentlig røvfuld … røvfuld undervejs! [spacer size=20]

Thor (Chris Hemsworth) kæmper for at redde Jorden og De Ni Verdner fra en hemmelighedsfuld fjende der er ældre end selve universet, ledet af den hævngerrige Malekith.

Stillet over for en fjende så magtfuld, at end ikke Odin (Anthony Hopkins) og Asgård kan hamle op imod den, må Thor påbegynde sin hidtil mest farefulde og personlige rejse – der vil genforene ham med Jane Foster (Natalie Portman) og tvinge ham til at ofre alt, for at redde Jorden.

Anmelderne i dagbladene er gennerelt enige om at Thor: The Dark World er en typisk tju-bang-film af superhelteskabalonen vi har set så ofte før. Se den hvis du gerne vil se flotte effekter og slåskampe, men forvent ikke den store intellektuelle udfordring.

Berlingske: “[…] en pæn portion humor og en del gode computeranimerede effekter.” 3/6 (Jacob Wendt Jensen)

BT: “Thor 2: The Dark World er solidt håndværk, der aldrig bliver rutine. PS: bliv siddende til efter rulleteksterne.” 4/6 (Henning Høeg)

Ekstra Bladet: “[…] har man allerede en forkærlighed for Marvels superhelte, vil man givetvis være ganske godt underholdt. Har man ikke, er der bedre steder at starte affæren.” 3/6 (Henrik Queitsch)

Jyllands-Posten:”[…] er nærmest prangende i sin visuelle akrobatik og så støjende, at høreværn må overvejes.” 2/6 (Johs. H. Christensen)

Politiken: “Taylor afbalancerer stensikkert den enfoldige effektive tjubang og den basale familiepsykologiske alvor […].” 4/6 (Søren Vinterberg)

Weekendavisen: “Det er svært at tage alvorligt, og det skal man heller ikke.” (Bo Green Jensen)

Rottentomatoes: 80%

IMDB: 8/10

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *