Home / Nyheder / 24-timers maraton en succes!

24-timers maraton en succes!

Lørdag d. 18 oktober lød startskuddet for årets 24-timers tegneseriemaraton – og rundt om i verden har hundredvis af tegnere siddet og svedt over den næsten urimelige deadline – 24 sider på 24 timer. Herhjemme har vi selvfølgelig også afholdt maraton – og man har kunne følge strabasserne på Serieland og Seriejournalens forum. På Serielands forum kan man nu læse Peders, Tores og Kims 24-timers tegneseriemaraton. Og på Seriejournalen kan man bl.a. læse Thomas Nøhrs, Phoenixxs og Frank Madsens.

3 comments

  • På forummet har Blækfeldt luftet sin utilfredshed over påførelsen af et “!” i overskriften af denne nyhed, og mener det hellere burde være et “?”.
    Egentlig synes jeg at resultatet af gårsdagens strabasser er et tydeligt bevis på at det var en klar succes – men som manden spørger: er det en succes fordi 6 mennesker har deltaget? Og dér kan jeg godt forstå hans undren. Der var dog ikke kun seks deltagere – men hen mod ti-tolv registrerede, som jeg kender til – men det ændre ikke på at der er mange, mange flere tegneserietegnere i Danmark – og jeg har da personligt inviteret nogle og 50-60 til at være med – hvor de fleste har meldt afbud, eller andrig svaret tilbage. Og med de briller på, er projektet næppe nogen succes – snare en fiasko.
    Og når nu kun én enkelt professionel serietegner (Madsen) dukker op, og resten er os “glade amatører”, hvad siger det så om branchen? Måske ikke mere end at dem der lever af at tegne hver dag, gerne vil holde fri på en lørdag … og det forstår man jo også godt.

    Men hvad er egentlig succeskriterierne for en tegnemaraton? At der er mange der deltager? At det er kvalitet der kommer ud af det?

  • Allerførst tillykke for a job well done, old chap! Både din serie og det at du har arrangeret denne marathon. Fa’me godt gået. (og jeg vil da gerne tilslutte mig de rosende stemmer fra forummet, som gerne så mere fra din hånd).

    Er marathonen en succes? Du har tydeligvis selv syntes det i det øjeblik du skrev indlægget, og det tæller vel for noget? Om antallet af deltagere (eller antallet af professionelle deltagere, for den sags skyld) er et succeskriterium eller det er seriernes kvalitet, der er det skal jeg ikke gøre mig klog på – det er ikke mig der har udtænkt det originale koncept eller denne danske aflægger for den sags skyld, men jeg synes det er værd at bemærke at McCloud første gang var mere eller mindre alene om projektet og at det var tænkt som en kreativ udfordring.

    Måske et relevant succeskriterie kunne være “Blev din / jeres kreativitet udfordret?”
    – at dømme efter resultaterne vil jeg umiddelbart sige ja. Og det er sjovt og spændende at se til fra sidelinjen!

    Glæder mig til næste år!

Leave a Reply