Home / Anmeldelser / Batman og Robin bog 2 – Perlen

Batman og Robin bog 2 – Perlen

Billede_1Hvis du har læst Batman og Robin bog 1, og syntes du mangler kendskab til Batmans søn Damian, der er Robin, så kan du få rettet op på dette med bog 2, denne bog indeholder nemlig Batman & Robin # 0, hvor du får Damians oprindelseshistorie.

Vi starter helt tilbage ved Damians fødsel, hvor Talia straks efter hans fødsel sætter ham i et bassin, for at se ham svømme. Damians ammepige synes ikke dette er nogen god idé, hvilket hun også giver udtryk for, dette resulterer promte i at Talia kaster en kniv, der rammer ammepigen i halsen, så hun falder ned i bassinet, og afgår ved døden. Damian svømmer rundt i blodet, og kigger på liget, hvorefter Talia løfter ham op og siger ”Velkommen til vores verden, Damian”

Næste gang vi ser Damian er han blevet nogle år ældre, og han er begyndt at stille spørgsmål angående sin far. Det er Damians fødselsdag, han vil gerne møde sin far, og han spørger Talia hvornår dette kan blive muligt. Svaret er, at han skal gøre sig fortjent til dette, og at han hvert år på sin fødselsdag, vil få chancen for dette, ved at besejre Talia i en duel. Vi følger så Damian i hans opvækst, indtil han vinder over Talia, og kommer til at møde Batman.

Denne bog foregår på samme tid som bog 2 i de andre serier, derfor er Uglernes Domstol (se Batman bog 1 og 2) endnu ikke blevet besejret, og Batman er derfor travlt beskæftiget. Batman har taget en mikro-enhed fra en Klo, som han har sat Alfred til at analysere. Det står klart at generalmajor Benjamin Burrows skal likvideres, og Damian får til opgave at beskytte han fra Uglernes lejemorder.

Billede_2

Bogserien hedder Batman og Robin, og den må siges at leve op til sin titel, fordi i den næste historie møder vi samtlige der har været Robin:

Billede_5

Nightwing: Dick Grayson, den første Robin, der blev til Nightwing, da han efter mange år som Batmans makker, syntes det var på tide der skete noget nyt.

Red Hood: Jason Todd blev den nye Robin efter Dick Grayson, men han døde i en kamp med Jokeren, for en del år senere at genopstå på grund af begivenhederne i sagaen Infinite Crisis.

Red Robin: Tim Drake dukkede op kort tid efter Jason Todds død, og han blev den næste Robin, hvilket han blev ved med at være indtil Damian dukkede op, herefter tog han navnet Red Robin og gik solo.

Robin: Batmans søn Damian.

Billede_7

En person der kalder sig Terminus, har samlet en gruppe af folk, der alle har kæmpet imod Batman, og er blevet mærket for livet af dette. Planen er at de nu alle sammen skal sætte deres helt eget mærke på Batman, og sætte ham i dårligt lys med en skræmmekampagne. De starter et sandt rædselsregime i Gotham, hvor de brændemærker folk med Batmanlogoet, og skyder sprængladninger af, der også har form som Batmanlogoet. Terminus og hans gruppe udøver terror, og gør det klart for befolkningen at det der sker er Batmans skyld.

Billede_8

Den sidste historie er inspireret af tidens The Walking Dead succes, og handler om zombier, men derudover skal den også ses som en far og søn historie. Ud over zombierne får Damian også problemer med et andet uhyre, der gerne vil have fingre i ham, da Talia har udlovet en dusør på 500 millioner for Damians hovede.

Summa summarum på det hele er at den første historie er rigtig god, den gør det den skal, nemlig at fortælle hvem Damian er, og hvorfor han er blevet som han er. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre at blive som han er blevet, med mindre hans mor, der har stået for hans opvækst er sindsyg, og det er man heller ikke i tvivl om hun er, når man har læst historien.

Historien med Uglernes lejemorder viser hvad Damian kan, at han er i stand til at tage kommando over en deling professionelle soldater, og at han på trods af sin unge alder sagtens kan måle sig med Uglernes elite-lejemorder.

Men det der rykker mest i denne bog er den næste historie med Batman og de fire Robin. Denne historie er knaldhamrende fed!! Der er fuld skrue på hele vejen igennem, og hvis der ikke er problemer med Terminus & Co, så er der i hvert fald mindst lige så mange problemer indbyrdes imellem de fire Robin. Alfred, Wayne Manor, Bathulen, Batmobilen og også Batmans helt store kampdragt er med i historien – Der mangler ingenting!

Zombiehistorien leverer hvad man kan forvente af en sådan, dog kommer vi også med på en flyvetur i Batmans rumskib, da han skal op til sin hemmelige satellit, og et hemmeligt broderskab ved navn Saturn-klubben efterlader nogle løse ender.

Den her udgivelse sparker røv, man bliver næsten præsenteret for samtlige personer af den nærmeste omgangskreds i Batman-universet samt alt tilhørende isenkram, men på en overskuelig måde, og historierne er rigtigt gode, og flot tegnet. Du kan fint bare læse denne bog uden at have læst bog 1 eller andre af de nye Batmanbøger. Det er selvfølgelig en fordel at vide hvem de fire Robin er, men du behøver ikke vide mere end jeg har fortalt her.

Bogen er på 176 sider og i hardcover. Indholdet er Batman and Robin New 52 # 0, 9-14 og så er der en helt masse ekstramateriale bagerst i bogen i form af uddrag til manuskript til # 0 og skitser.

Suveræn udgivelse, du får fuld valuta for pengene her!

Havde man kunne give halve karakterer her havde jeg givet 5½, men i stedet bliver det en solid 5’er.

karakter_5af6

Forfatter: Peter J. Tomasi
Tegnere: Patrick Gleason, Lee Garbnett, Andy Clarke, Tomas Giorelli
Udgivet på dansk af Forlaget RW