Home / Nyheder / Brussels in Shorts

Brussels in Shorts

brussels-in-shorts

Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles vil gerne gøre opmærksom på, at der dette efterår finder en international tegneseriekonkurrence sted, der giver vinderne mulighed for at komme på ophold i Bruxelles, samt være med i udgivelsen af en tegneserieantologi.

Konkurrencen kaldes “Brussels in Shorts” og arrangeres af det kendte litteraturhus i Bruxelles, Passa Porta. Det Danske Kulturinstitut har flere gange arbejdet sammen med Passa Porta, i realiseringen af spændende og professionelle projekter. Målet med Brussels in Shorts er at skabe en antologi, med 10 korte fortællinger (graphic short stories), der omhandler Bruxelles som by. Det eneste kriterie er, at fortællingen skal omhandle et (valgfrit) hotel i Bruxelles på den ene eller den anden måde.

Tegnerne ansøger med et par skitser, et par færdige tegninger samt et outline af historien. De udvalgte tegnere bliver inviteret til at bo i Bruxelles i en uge i løbet af foråret. Til sommer 2014 skal en 12 siders graphic short story være færdig, og hele antologien vil derefter blive udgivet på det flamske forlag Oogachtend.

Inde på Passa Portas hjemmeside, kan man læse mere nærgående om regler og kriterier for ansøgninger, samt se dele af den første Brussels in Shorts udgivelse, hvis man klikker på navnene på de vindende tegnere.

Ansøgningerne sendes til Passa Porta med post (adresse fremgår inde under konkurrencens regler og kriterier) og skal være dem i hænde senest 20. November. Ansøgerne skal have mindst en udgivelse bag sig.

Udgivelse og ophold i Bruxelles betales af Passa Porta, og vinderne modtager desuden et honorar på 2200€.

LINK: Brussels in Shorts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *