Home / Nyheder / Dansk Tegneserieråd vil have tegneserier ind i undervisningen.

Dansk Tegneserieråd vil have tegneserier ind i undervisningen.

Danmarks Læringsfestival 2015

Dansk Tegneserieråd ønsker at sætte fokus på tegneserier i undervisningen. Der er, både blandt undervisere og uddannelsesforlag, en voksende interesse for tegneserier/grafiske romaner. Derfor har rådet besluttet at deltage på Danmarks Læringsfestival, der finder sted d. 3-4 marts i Bella Centeret.

Danmarks Læringsfestival er en kombineret udstilling og konference med fokus på pædagogisk udvikling, teknologi og innovation. Festivalen retter sig mod grundskolen, erhvervsskolen, gymnasier og voksne på efteruddannelse. Sidste år havde festivalen 5700 besøgende, heriblandt også skolebibliotekarer.

”Vi har planlagt to foredrag, som er gratis for alle gæster på festivalen. Det ene fokuserer på selvbiografiske tegneserier i udskolingen ved Sabrina Vitting-Seerup, med live visualisering af Ina Corneliussen. Det andet foredrag er rettet mod gymnasiet og handler om hvordan man kan anvende tegneserier til analyse af kanontekster i dansk- og engelskundervisningen. Det formidles af Mette Jørgensen (UCC) og Rikke Cortsen (KU) med live tegning af Thomas Thorhauge.”

Med en fælles tegneseriestand på festivalen, kan Dansk Tegneserieråd samt 12 danske forlag med relevante undervisningsegnede titler, sikre at den spirende interesse for tegneserier, følges op med forslag til titler, kendskab til eksisterende læremidler og en bredere forståelse for tegneserier som visuel fortælleform.

LINK: Danmarks Læringsfestival