Home / Nyheder / Forlaget Rosinante springer på Graphic Novel-vognen!

Forlaget Rosinante springer på Graphic Novel-vognen!

gemma_bovery

gemma_boveryDet danske forlag Rosinante er sprunget på Graphic Novel-vognen, og har i dag udgivet Thomas Thorhauges nye tegneserie, Kom Hjem. Men det ambitiøse forlag stopper ikke der. Ligeledes i dag udkommer den meget kritikerroste Gemma Bovery af Posy Simmonds, og tidligere på måneden udkom Neil Gaiman og P. Craig Russels foruroligende eventyr Coraline (på Rosinante & Co’s underforlag Høst & Søn), som man kan opleve i biograferne til sommer.

Både Gemma Bovery og Coraline vil blive anmeldt her på Serieland inden kort tid.

Serieland følger med spænding fremtidige udgivelser fra Rosinante!

12 comments

  • Ahhhha… du skrev om noget fantastisk P. Craig Russel i din mail, men nævnte ikke at Gaiman var forfatter; ja se det lyder spændende!!! To store talenter, selv om jeg nok er for gammel til at værdsætte Gaiman fuldt ud (tættere på at gå i barndom end i teenagedom igen)… men go er han da!!!

  • Jeg håber sgu, Rosinantes tegneserier kommer til at sælge. Det er ambitiøse og fede ting. Og læserne skal bare have at vide, det eksisterer, hvilket lige nu går meget godt qua Thorhauges eksponering i medierne.

    Jeg håber, vi får fat i det litterært orienterede publikum. Specielt Gemma Bovery lægger sig tæt op ad romanen med sine mange rene prosastykker, som den anarkistisk, men elegant springer ind og ud af. Måske et godt bud på at få ikke-tegneserielæsere til at hoppe på limpinden, tænker jeg i min naivitet…

  • Coraline er ikke Rosinante. Prøv at læs hvad der står på pressemeddelelser og forsider (og måske også det indeni bøgerne, hihi)

  • Det er rigtigt, Mr. Vaks … Coraline er fra Høst & Søn – hvilket godt nok er en undergren af Rosinante & Co, men ikke Rosinante. I stand corrected.

  • Spørgsmålet er om Gemma Bovery overhovedet er en god eksponent for de grafiske romaner? Og om man overhovedet kan kalde det en grafisk roman … eller bare en tegneserie? Jeg har stadig den til gode (regner med at få den læst i weekenden), men når jeg sån lige bladre den igennem, så tænke jeg mere at den ligger sig op af det der gjorde Tanikma (?) populær – altså en blading af minimal tegneserie, og ren litteratur. … men det kan jo være det bliver en ren åbenbaring, når jeg får den læst. 😉

  • Dem der – på dette eller hint tegneserieforum – kan finde på at hævde, at Kom Hjem eller Gemma Bovery ikke hører ind under graphic novel-hatten, har simpelthen ikke fattet, hvad det udtryk handler om, pardon my French. Begge skriger til himlen i deres GN-hed!

  • Nu har jeg aldrig påstået at Kom Hjem ikke er en GN, og som sagt kommer mit spørgsmål om Gemma på et tidspunkt hvor jeg endnu ikke har læst den.

  • Hør, lad være med at være efter Kim. Han klog. Han har også set at HEllboy er verdens bedste tegneserie og at from Hell og alt det grimme møg ikke er noget værd.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *